Näin Yölintu on kohauttanut vuosien varrella

Legendaarinen suomalaisyhtye ei ole kerännyt mainetta kohuyhtyeenä, mutta bändin pitkään uraan mahtuu erinäisiä käänteitä.

Rakastettu suomalaisyhtye Yölintu on piirtynyt suomalaisten mieliin legendaarisena yhtyeenä, joka on niittänyt huikeaa suosiota kansalaisten keskuudessa. Iskelmäyhtyeen suosion joukkoon on kuitenkin mahtunut myös muutamia kohuja vuosien varrella.

Viimeisin kohu syntyi alkuviikosta, kun Yölinnun kolme jäsentä, basisti Kari Heiskari, rumpali Mika Lilja ja kitaristi Matti Fredriksson, jätti bändin taakseen. Eroamisen ympärille yritettiin rakentaa suurta draamaa, mutta sitä se ei kuitenkaan todellisuudessa ollut. Yölinnun promoottori Timo Niemi kertoi MTV3.fin Viihdeuutisille hajoamisen taustoista tiistaana.

– Ei tässä sen suurempaa draamaa ole, ei mitään ovet paukkuen -lähtemisiä. Yhtyeeseen jäävät Matti ja Simo Silmu ja bändistä lähteneet eivät ole riidoissa. Kyseessä oli vain aivan normaali työelämän tilanne, jossa osapuolet eivät päässeet sopuun työsopimuksen sisällöstä, hän kommentoi keskiviikkona MTV3.fin Viihdeuutisille.

Silmun väsymys aiheutti kuohuntaa

Kesällä kohu oli valmis, kun keskustelu kävi kuumana solisti Simo Silmun esiintymisten ympärillä. Tuolloin Yölintu oli kohujen keskellä, kun eri medioissa kirjoiteltiin kiivaasti Silmun keikkakunnosta. Yölinnun promoottori Timo Niemi kertoi MTV3.fin Viihdeuutisille heinäkuussa, että kyseessä oli Simon väsymys pitkän keikkakauden jälkeen.

– Kelle tahansa artistista, jolla on pitkä ura takana, tulee jossain vaiheessa väsymyksen aikoja, sitten noustaan taas uudestaan. Yölinnullakin on nyt heinäkuussa ollut noin viisi keikkaa viikossa, kun talvikuukausina keikkoja on vain viikonloppuisin. Pakostakin puurtaminen ja pitkät vuodet alkavat näkyä jossain vaiheessa, Timo Niemi totesi heinäkuussa.

Bändi virtsaili hotellissa

Vuonna 2008 Yölinnun 15-vuotistaipaleen kunniaksi julkaistiin Vesa Kontiaisen kirjoittama Yölintu - lennetyt vuodet -kirja, jossa solisti Simo Silmu kertoo kohun synnyttäneestä tapahtumasta eräässä hotellissa. Sarja oli lähtenyt liikkeelle, kun bändin oli ollut tupakalla parvekkeella. Asian seurauksena viereisen huoneen ikkunaan tuli mies puimaan vihaisen näköisenä nyrkkiä. Iskelmäyhtye teki kuitenkin omat kujeensa.

– Siitäkös me otettiin herne nenään, jumalauta ukko, meille ei tarvitse tulla uhoamaan, ja ruvettiin pommittamaan niiden ikkunaa pullonkorkeilla. Alettiin meluta kunnolla, ja voihan se olla, että vahingossa tuli naapurin parvekkeelle muutama pisara kustakin. Siinäpä herralle, Silmu muistelee kirjassa.

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja