Näin valmistat herkullista raakasuklaata

Superruoka-asiantuntija Jaakko Halmetoja neuvoo, miten syntyy mielialaa piristävää ja herkullista raakasuklaata.

Tällä reseptillä valmistat 25 jääpalan kokoista suklaakonvehtia

Ainekset:
- 4 dl kaakaovoita raastettuna
- reilu ruokalusikallinen kylmäpuristettua kookosöljyä
- reilu ruokalusikallinen juoksevaa kotimaista luomuhunajaa
- 1 dl kaakaojauhetta (tai murskattuja kaakaonibsejä/kokonaisia kaakaopapuja)
- reilu teelusikallinen maca-jauhetta
- 1 dl lucuma-jauhetta
- 1 dl cashew-pähkinöitä murskattuna

1) Aseta syvä kulho lämpimään vesihauteeseen (lavuaariin tai hellalla olevaan kattilaan).

2) Laita kulhoon kaakaovoi ja kylmäpuristettu kookosöljy ja anna niiden sulaa nestemäisiksi. Sekoita joukkoon hunaja.

3) Lisää kulhoon kaakaojauhe, maca-jauhe ja lucuma-jauhe ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja juoksevaa. Lisää joukkoon cashew-pähkinät.

4) Kaada juokseva massa jääpalamuotteihin tai erillisiin suklaamuotteihin.

5) Jäähdytä suklaata pakastimessa noin 20-30 minuuttia, kunnes se on kovettunut - ja nauti.

Voit maustaa suklaan cashew-pähkinöiden sijaan myös esim. gojimarjoilla, vaniljalla, mulperimarjoilla, chilijauheella tai vaikka hyppysellisellä laadukasta suolaa. Kokeile myös muita raaka-aineita ja erilaisia yhdistelmiä.

Suklaa säilyy jääkaapissa tai pakkasessa useita viikkoja. Suklaa kannattaa laittaa ilmatiiviiseen rasiaan tai peittää kelmulla, että kosteus ei pääse vaikuttamaan koostumukseen.

Ohjeet: Jaakko Halmetoja/CocoVi

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat