Mainos

Näin USA:n hallinnon sulku vaikuttaa lomaasi – katso lista suljetuista kohteista

The Washington Post kirjoittaa, että lomailijan on turha haaveilla kansallispuistovierailuista. Kymmeniä tuhansia kävijöitä päivittäin houkuttelevat puistot on suljettu sulun ajaksi.

Vaikuttavat kansallispuistot länsirannikolla – suljettu. Itärannikon kuuluisat monumentit – suljettu. Pettynyt lomailija saa vastaansa ketjulukon yrittäessään vierailla nähtävyyksillä.

– Pyydämme vierailijoita ystävällisesti poistumaan. He ilmaisevat usein mielipiteensä, joka on kaikkea muuta kuin ymmärtäväinen, entinen puistonvartija Phil Francis sanoo Washington Postille.

Lehti listasi kymmenen kohdetta, jotka ovat kiinni sulun ajan.

Yellowstonen kansallispuisto

Yellowstone on Amerikan ensimmäinen kansallispuisto. Se sijaitsee suurimmaksi osaksi Wyomingissa ja houkuttelee päivittäin noin 5600 kävijää, jotka kuluttavat yli puoli miljoonaa dollaria.

Grand Canyon

Grand Canyon on kalliomuodostelma, jonka vanhimmat kivet ovat jopa miljardi vuotta vanhoja. Kävijöitä on päivässä 11 600 ja he kuluttavat noin 1,2 miljoonaa dollaria.

Great Smoky Mountains

Tämä kansallispuisto houkuttelee noin 36 000 kävijää päivittäin. He kuluttavat kolme miljoonaa dollaria.

Vapaudenpatsas

Yksi kuuluisimmista patsaista näkee päivittäin 10 000 kävijää, jotka kuluttavat vajaa puoli miljoonaa. New Yorkin satamassa sijaitseva Vapaudenpatsas on maamerkki erityisesti eurooppalaisille maahanmuuttajille.

Lincolnin muistomerkki

Lincolnin muistomerkki on Washington D.C.:ssä sijaitseva rakennus, joka pystytettiin Abraham Lincolnin muistoksi. 16 900 kävijää vierailee siellä päivittäin ja he kuluttavat 610 000 dollaria.

Yosemiten kansallispuisto

Yosemite sijaitsee Kaliforniassa. Se suljettiin 123 syntymäpäivänään. Puistossa vierailee päivittäin 11 000 kävijää, jotka kuluttavat 1,1 miljoonaa.

Evergladesin kansallispuisto

Puisto sijaitsee Floridan suoalueella ja se on osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Päivittäisiä vierailijoita on noin 2200. He kuluttavat 275 000 dollaria.

Martin Luther King Juniorin kansallinen muistomerkki

Tämä on yksi Washingtonin uusimpia nähtävyyksiä. Sitä käy päivittäin ihailemassa 12 300 vierailijaa, jotka kuluttavat 1,1 miljoonaa.

Rocky Mountainin kansallispuisto

Kansallispuisto tunnetaan vehreistä kukkuloistaan, korkeista huipuistaan, ja jyrkistä pudotuksista, jotka saavat autoilijan kädet hikoamaan. Puistossa käy päivittäin 7800 vierailijaa, jotka kuluttavat puoli miljoonaa dollaria.

Redwoodin kansallispuisto

Redwoodista löytyy ikivanhoja valtavia puita, joiden rungot peittyvät sumuun. Puistossa käy yli tuhat vierailijaa päivittäin ja he kuluttavat noin 57 000 dollaria.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.