Näin tuet eronnutta ystävääsi

Eronnut ystävä tarvitsee erityistä tukea. Näin autat häntä pääsemään yli vaikeasta elämänvaiheesta.

Eronnut ystävä elää rankkaa elämänvaihetta ja tarvitsee kaiken tuean päästäkseen yli musertavasta surusta.Yourtango.com kokosi yhteen vinkit, joiden avulla tuet eronnutta ystävääsi.

1. Ole hyvä kuuntelija

Hyvillä ystävillä on ainakin yksi yhteinen piirre: heidän halu ja taito kuunnella toista huonoinakin aikoina. Eronnut ystävä tarvitsee kaikkein eniten ihmistä, joka kuuntelee ja osaa olla empaattinen.

2. Luo uskoa huomiseen

Tehtäväsi ystävän tukijana ei ole velloa menneisyydessä, vaan auttaa ystävääsi pääsemään yli epäonnistuneesta ihmissuhteesta ja luottamaan tulevaisuuteen. Jos ystäväsi ei pääse millään eroon negatiivisista ajatuksista, suosittele hänelle terapeuttia.

3. Auta konkreettisesti

Kuten vanha sanonta kuuluu, teot ovat sanoja vahvempia. Auta siis kaikessa missä voit. Ehkäpä ystäväsi tarvitsee apua aikataulujensa järjestämisessä. Vai kaipaako hän sisustussuunnittelijaa? Keksit kyllä tavan auttaa. Auta erityisesti asioissa, joista ystäväsi entisellä oli tapana huolehtia.

4. Ehdota hauskaa tapaamista

Yksi tärkein ystävän tehtävä on olla positiivinen ja kannustava. Vie ystäväsi konserttiin ja elokuviin. Pelatkaa yhdessä jotakin tai lähtekää ulkoilemaan. Viettämällä hauskaa aikaa yhdessä saat ystäväsi ajatukset muualle surusta.

5. Vietä ystäväsi kanssa laatuaikaa kaksin

Jos miehesi on mukana kaikessa tekemisissänne, eronnut ystäväsi saattaa tuntea olevansa kolmas pyörä. Viettäkää siis laatuaikaa kaksin. Näin pystytte myös puhumaan asioista, jotka tuntuvat kiusallisilta jos mies on mukana.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock, Piotr Marcinski

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja