Näin tärkeät ovat USA:n presidentinvaalit: Synnyttämään lähtenyt nainen vaati saada pysähtyä matkalla – "Hän halusi äänestää"

Näin tärkeät ovat Yhdysvaltain presidentinvaalit – synnyttämään matkalla ollut nainen pysähtyi äänestämään: ”Hän ei suostu menemään sairaalaan ennen äänestämistä” 1:43
Video: Näin vaalivirkailija kuvailee tapahtumia.

Kun pitää mennä niin pitää mennä, äänestämään nimittäin. Yhdysvalloissa Floridassa nainen oli matkalla synnyttämään, mutta hän halusi välttämättä pysähtyä äänestämään presidentinvaaleissa. 

Vaalitoimistoin viranomaisten mukaan he ovat aiemmin törmänneet tapaukseen, jossa tuleva isä on hakenut äänestyslipukkeen ja vienyt sen sairaalaan synnyttävälle vaimolleen. Nyt oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun sairaalaan matkalla ollut nainen teki välietapin äänestyspaikalle. 

Orange Countyn vaalitoimiston työntekijä Karen Briceño González kertoo, nainen halusi äänestää välittömästi, eikä suostunut lähettämään lipuketta postissa.

– Ei, ei, minun täytyy täyttää se heti, oli naisen reaktio. 

– Se oli outo tilanne, mutta hän halusi äänestää ja se on hänen oikeutensa Amerikan kansalaisena, González kertoo. 

Tapaus sattui tiistaina iltapäivällä paikallista aikaa. 

Nämä vaalit ovat monelle tärkeät

Gonzálezin mukaan naisen puoliso oli tullut äänestyspaikalle kahden ajokortin kanssa.

– Sanoin hänelle, että tarvitsen vain sinun ajokorttisi, jotta voit äänestää. Hän kertoi, että oli jo äänestänyt. 

Miehen vaimo odotti autossa äänestyslipuketta. 

– Sanoin, että hänen pitää tulla tänne. Mies sanoi minulle, että siinä voi olla ongelma, vaimoni kieltäytyy menemästä sairaalaan ennen kuin hän on äänestänyt. 

González lähti itse tapaamaan naista. 

– Hän oli rauhallinen, mutta aviomies oli hermona.

– Haluamme antaa äänestysmahdollisuuden jokaiselle, joka on kykeneväinen äänestämään ja jolla on oikeus äänestää, olosuhteista ja tilanteesta riippumatta. Ymmärrän näiden vaalien suuren merkityksen ihmisille. Annoin hänellä "Minä äänestin" tarran ja hän jatkoi matkaansa kohti sairaalaa. Hän oli hyvin onnellinen, että hän sai äänestää. 

Vaalitoimiston henkilökunta haluaa antaa vauvalle bodyn, jossa lukee "First vote". 

Tarina ei kerro, kumpaa ehdokasta tuleva äiti äänesti. 

Lue myös:

    Uusimmat