Näin suunnittelet perennapenkin – lue puutarhurin vinkit

Puutarhurien kausi on jo alkanut, mutta vasta mielikuvissa. Koska ulos ei vielä pääse kuokkimaan, voi puutarhuri tehdä mielikuvaharjoitteita ja suunnitella tulevan kauden projekteja paperille tai tietokoneelle.

Kärsimättömien puutarhureiden sunnitteluvinkit antoi puutarhuri Adrian Evans.

– Juuri nyt on hyvä aika suunnitella uusia projekteja ensi kesäksi. Luonnostele esimerkiksi uusi perennapenkki. Loppuun asti hiotut suunnitelmat tekevät projektista helpomman toteuttaa, kun visualisoit tarvittavat kasvit ja niiden paikat valmiiksi.

Valitse perennapenkin paikka huolella, katsele paikkaa eri kulmista ja jopa talon sisältä. Seuraa valon kiertoa ja valitse kasvit penkin sijainnin mukaan.

Ajattele isosti! Kun suunnittelet mitä vain istutusta, ajattele kasvit aina ryhmissä, joissa on pariton luku. Istuta yhtä kasvia 3, 5 tai 7 kappaletta. Mitä enemmän samaa kasvia istutat, sen näyttävämmän ja harmonisemman lopputuloksen saat, Adrian neuvoo.

Vältä suoria viivoja ja kantikkaita istutusalueita. Piirrä perennapenkin reuna luonnollisen kaarevaksi ja istuta kasvit epämääräisiin ryhmiin, niin lopputuloksesta tulee luonnollisempi. 

Luonnostele korkeammat kasvit taakse ja matalammat eteen. Valitse kasveja myös tuoksun perusteella. Yhdistele perennapenkkiin myös tuoksuvia yrttejä.
Lue myös:

    Uusimmat