Mainos

Näin suomalaiset marjat edistävät ihon hyvinvointia

Lakka, mustikka ja karpalo edistävät terveyttä sisäisesti nautittuna, mutta tiesitkö, miten niistä on hyötyä myös kosmeettisesti?

Suomessa on hyödynnetty lakan, mustikan ja karpalon marjoja sekä lehtiä terveyden ja kauneudenhoidossa jo vuosien ajan. Villit marjat sisältävät keskimäärin 80 prosenttia enemmän antioksidantteja kuin kasvatetut marjat. Siihen on monta syytä. Mitä pohjoisempaa marjat kerätään, sitä enemmän niissä on antosyaaneja ja flavonoideja. Äärimmäiset sääolosuhteet sekä päivän ja yön lämpötilavaihtelut, marjojen valmistautuminen pitkään ja kylmään talveen sekä niiden tumma väri ja pieni koko tekevät marjoista oikeita antioksidanttipommeja. Marjat tekevät myös iholle hyvää. Tiesitkö nämä lakan, mustikan ja karpalon kosmeettiset hyödyt?

Lakka

Suomalaisen lakan siemenöljy ja nektari tuovat iholle heleyttä ja kirkkautta. Lakka sisältää runsaasti ihoa kirkastavaa C-vitamiinia, ikääntymistä hidastavia antioksidantteja ja iholle välttämättömiä ravintoaineita. Lakan nektarin detox-ominaisuus auttaa ihoa näyttämään kirkkaammalta ja heleämmältä. Karotenoidit – jotka myös A-vitamiinin esiasteena tunnetaan – toimivat antioksidantteina, jotka suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta ja ulkoisilta haitta tekijöiltä, kuten UV-säteilyltä, saasteilta sekä stressistä.

Mustikka

Suomalaisen mustikan siemenöljy sisältää A- ja E-vitamiineja ja rasvahappoja, jotka ravitsevat ihoa ja auttavat sitä uudistumaan. Mustikka vahvistaa ihoa ja on erityisen sopiva raaka-aine ohuelle iholle, mikä on yksi herkän ihon ominaisuus. Mustikassa on runsaasti välttämättömiä rasvahappoja, jotka suojaavat ihoa ennenaikaista ikääntymistä vastaan. Mustikan tocotrienoli suojaa ihoa tehokkaasti ulkoisilta haittatekijöiltä, kuten saasteilta, UV-säteilyltä ja kuivalta sisäilmalta. Siinä olevat flavonoidit edistävät solujen hapensaantia.

Karpalo

Suomalaisen karpalon siemenöljy sisältää karotenoideja sekä luonnonöljyistä eniten tocotrienolia. Se antaa tehokasta suojaa vapaita radikaaleja ja ennenaikaista ikääntymistä vastaan sekä auttaa säilyttämään ihon kosteustasapainon ja ravitsee ihoa. Karpalon siemenöljy myös suojaa ihoa tehokkaasti UV-säteiltä. Marjan flavonoideilla on voimakas antioksidanttinen vaikutus.

Lähde: Lumene

Kuvat: Shutterstock, Lumene

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja