Näin sinkkuäiti löysi seuraa: Yksinhuoltajuus ei pelota miehiä

Kun sinkkuäiti etsii miestä, kumppaniehdokasta täytyy miettiä myös lapsen näkökulmasta. Sanna, 31, kertoo, mitä ongelmia sinkkuäidin kumppaninhakuun kuuluu. Nainen iloitsee, ettei yksinhuoltajuus ole koskaan pelottanut miehiä.

Kun Sanna jäi lapsensa kanssa yksin, uuden kumppanin löytymiseen meni vuosia. Uutta miestä piti katsoa myös lapsen näkökulmasta.

Sanna oli 24-vuotias saadessaan lapsensa. Suhde lapsen isään oli kuitenkin ongelmallinen ja lapsi jäi asumaan äitinsä kanssa. Vastuu lapsesta jäi kokonaan äidille, joten elämä pienen lapsen kanssa oli todella intensiivistä.

– Elämä oli tuolloin täysin yksineloa, arjen opettelua ainoana vanhempana ja töitä. Hyvä jos sain edes arkipäivät järjestettyä niin, että joku haki lapsen hoidosta. Suurin tuki oli koko ajan äiti, joka oman työnsä ohella uhrasi kaiken vapaa-aikansa, jotta itse pystyin etenemään työelämässä. Elin täysin toisten armoilla ja omaa vapaa-aikaa ei ollut kuin iltamyöhään, Sanna muistelee.

Meni kolme vuotta, ennen kuin Sanna pystyi edes kuvittelemaan elämää uuden miehen kanssa. Kaverit olivat jo alkaneet työntää Sannaa miesmarkkinoille, mutta ongelmana oli, että sinkkuäidin vapaaillat olivat vähissä.

– Pääsin harvoin ulos ja jos pääsin, meni se kavereiden kanssa hauskanpitoon. Jos mies teki tuttavuutta, nostin muurit korkealle ja pelästyin tilannetta, Sanna muistelee.

Netti osoittautui lopulta ainoaksi paikaksi, jossa Sanna pystyi katselemaan miehiä omassa rauhassa pienen etäisyyden takaa. Pienen lapsen äitinä Sannalle ei ollut aivan sama, ketä lähteä tapailemaan.

– Ennen kun näin ketään, minun piti olla todella varma, että tämä on se juttu, Sanna selittää.

Nykyisen poikaystävänsä Sanna löysikin netin kautta. Kiltit kasvot ja reilu rehti suomalainen olemus herättivät kiinnostuksen.

– Vanhoista virheistä on siis tullut opittua, koska vaisto hänestä oli oikeassa. Olemme olleet yhdessä nyt yli kolme vuotta. Sanna iloitsee.

Suhde eteni hitaasti

Suhde ei kuitenkaan lähtenyt vaivattomasti liikkeelle, sillä lapsi asetti tapailulle omat rajoituksensa.

– Alku oli todella hidasta. Poikaystäväni ei ole ennen minua seurustellut suhteessa, jossa olisi ollut lapsia mukana. Hän ilmoitti jo suhteen alkumetreillä, että jännitti lasta ja ei tiennyt miten suhtautua tilanteeseen. Omalta osaltani taas jännitin kuinka lapseni suhtautuu häneen ja pelästyvätkö kummatkin liikaa tilannetta, Sanna kertoo.

Lapsen ja uuden kumppanin ensitapaaminen meni kuitenkin oikein hyvin. Suhteessa on vielä senkin jälkeen edetty hitaasti askel askeleelta.

– Jos lasta ei olisi, tilanne olisi ihan toinen. Etsin tietenkin miestä lasten ehdoilla. Tulevaisuutta täytyy miettiä heti, eikä voi vain antaa mennä. Lapselle ei voi moneen kertaan näyttää ehdokkaita. Itse esittelen vasta kun olen varma, että jutussa on potentiaalia. Sitä ikään kuin elää pelossa, että jos lapsen ja miehen suhde ei toimi, niin se on suhteen loppu, oli sitten kuinka tahansa rakastunut, Sanna miettii.

Ongelmatonta elo ei ole vieläkään, vaikka suhde on jo vakiintunut.

– Vaikka luotan toiseen ja haluan viettää loppuelämäni hänen kanssaan, pelkään silti pohjimmiltani, että jään vielä yksin lapsen kanssa ja kaikki alkaa alusta. Siksi on myös todella vaikeaa jakaa vastuuta lapsesta. En helpolla anna miehelle hoidettavaksi normaaleja jokapäiväisiä asioita, vaan kahmin kaiken itselleni. Olen tottunut elämään itsenäisesti ja avun pyytäminen on välillä iso kynnys, Sanna harmittelee.

Ota oppia virheistä

Sannalle internetin deittailusivustot olivat väylä vastakkaisen sukupuolen tapaamiseen. Hän ei kuitenkaan osaa suositella yhtä erityistä paikkaa, mistä sinkkuäidin olisi parasta etsiä kumppaniehdokkaita.

– Missä vain voi tavata sen oikean. itselläni kävi vain tuuri netin kautta, Sanna sanoo.

Yhden vinkin Sanna kuitenkin antaa.

– Kannattaa olla sen verran itsekäs, että ei tyydy mihin tahansa. On hyvä miettiä, mikä on mennyt aiemmin pieleen, mitä haluaa mieheltä ja mitä ei ainakaan halua. Ei kannata syöksyä suhteeseen, vaan antaa miehelle, sekä itsellesi tilaa miettiä mihin on lähtemässä, Sanna kertoo.

Yksinhuoltajuus ei ole Sannan mukaan miehille mikään ongelma.

– Kertaakaan ei ole tullut vastaan miestä, joka olisi torjunut, koska olen yksinhuoltaja. Pikemminkin miehet ovat nostaneet hattua sille kuinka pärjään arjessa. Yksinhuoltajat ovat arjen supersankareita, Sanna muistuttaa.

Lue myös:

MTV3/Helmi, Maarit Rasi

Kuvat: Shutterstock, Toranico (Kuvat eivät liity tapaukseen)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja