Näin pakkaat matkatavarasi oikein – katso tehokas video

Laukkujen pakkaaminen voi olla yksi loman ikävimmistä puolista. Hyvin valmistautumalla pakkaaminenkin sujuu kuin leikki.

Laukkujen oikeanlainen pakkaaminen edesauttaa matkan sujuvuutta lentokentillä ja määränpäässä.

Yleisiä pakkausohjeita

- Pakkaa arvotavarat, avaimet ja reseptilääkkeet käsimatkatavaroihin mahdollisen katoamisen tai viivästyneen matkalaukun toimituksen varalta.
- Poista ruumaan menevistä matkalaukuista kaikki vanhat matkatavaralipukkeet, jotta laukut päätyvät oikeaan matkakohteeseen.
- Lukitse kantokahvat sekä sido yhteen laukuissa tai rinkoissa olevat hihnat ja remmit, jotta ne eivät takerru kiinni matkatavarakuljettimiin.
- Pakkaa ruumaan menevät lastenrattaat suojapussiin.
- Kaikkia tavaroita ei tarvitse ottaa mukaan koneeseen. Esimerkiksi talvitakin voi aurinkomatkan ajaksi jättää säilytykseen lentoasemalle.

Määrä- ja kokorajoitukset

- Matkatavaroita koskevat määrä- ja kokorajoitukset vaihtelevat lentoyhtiöittäin ja matkustusluokittain. Ne on hyvä tarkistaa omalta lentoyhtiöltä ennen matkalle lähtöä. Lentoyhtiöt perivät ylipainosta ja ylimääräisistä matkatavaroista lisämaksun.
- Pääsääntö on, että matkustamoon saa viedä mukanaan yhden laukun, jonka mitat ovat 55 x 40 x 20 cm. Reittilennolla käsimatkatavara saa painaa enintään 8 kiloa ja tilauslennoilla 5 kiloa. Muut matkalaukut on lähtöselvityksessä jätettävä ruumassa kuljetettavaksi. Varsinkin isokokoisten ja erikoisenmuotoisten, tavaroiden kuten suksien ja golf-välineiden kuljetusohjeet on hyvä varmistaa etukäteen omalta lentoyhtiöltä.

Turvallisuus- ja tullimääräykset

- Lentomatkalle saa ottaa mukaan vain esineitä ja aineita, joiden kuljettaminen lentokoneessa on sallittua. Ennen pakkaamista on hyvä tarkistaa esimerkiksi alkoholia, aerosoleja, akkuja, nesteitä, teräviä esineitä, tupakansytyttimiä ja urheiluvälineitä koskevat pakkausohjeet lentoaseman verkkopalvelusta.
- Eräiden esineiden ja aineiden maastaviennissä (esimerkiksi käteisraha) ja maahantuonnissa (esimerkiksi EU:n ulkopuolelta ostetut tuliaiset) on rajoituksia ja kieltoja. Tullin ohjeet matkustajille saa osoitteesta www.tulli.fi.

Pakkaa tavarat vaikka näin

Matkablogisti Tom Ayzenberg on tehnyt videon tehokkaasta pakkaustekniikastaan, jossa yhdistyvät nyytti- ja rullauspakkaaminen. Hyödynnä kengät, pakkaa tavaraa niiden sisään, ja rullaa vaatteet jotka saavat rypistyä. Muut tavarat kannattaa pakata nyytiksi. Katso video Ayzenbergin pakkauksesta kuukauden matkalle.

AVA

Lähteet ja lisätietoa: www.helsinki-vantaa.fi, www.tulli.fi

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja