Näin paketoit ystävänpäivän kukkalahjat oikein

Jos olet hankkimassa ystävällesi tai rakkaallesi kukkalahjaa ystävänpäivän kunniaksi, kiinnitä erityistä huomiota lahjan pakkaamiseen. Muuten lahjan avaajaa saattaa odottaa ikävä yllätys.

Moni ilahduttaa rakkaitaan ystävänpäivänä kukilla. Piristävän paketin kanssa pitää kuitenkin olla tarkkana, sillä helmikuussa paukkuva pakkanen voi saada upean lahjan nuupahtamaan ennen aikojaan – pahimmillaan jo paketissa.

Kukkakauppias osaa epäilemättä kääräistä sopivan määrän paperia kukkasten turvaksi, mutta jos paketoit kukat itse, kiinnitä operaatioon erityisen paljon huomiota. Paketointisääntö onkin helppo: kääräise paperia kukkien ympärille mieluummin liikaa kuin liian vähän. Muista, että pelkkä muovifolio ei suojaa kukkia pakkaselta kuin muutaman sekunnin ajan. Parasta kääremateriaalia ovatkin paperi ja lämpöpussit.

Kukkavalinnalla on väliä

Myös kukkavalinnalla voi olla väliä. Sipulikukat sietävät viileää suhteellisen hyvin, mutta pakkanen ei kuulu niidenkään suosikkeihin. Esimerkiksi tulppaanikimpun paketoimisessa ei kuitenkaan tarvitse olla aivan yhtä tarkka kuin vaikka erittäin huonosti kylmää sietävien orkideojen.

Jos annat lahjaksi ruukkukukkia, kannattaa jälleen valita jokin sipuli- tai mukulakasvi. Näitä ovat muun muassa krookukset, helmililjat ja sinililjat. Myös esikot ja jaloleinikit viihtyvät lähes yhtä viileissä olosuhteissa. Useimmat muut ruukku- ja viherkasvit kannattaa pitää huolellisesti erossa kylmästä. Jos kuitenkin päädyt hankkimaan sellaisen lahjaksi, paketoi se erittäin hyvin.

(MTV3)
Lähde: Kauppapuutarhaliitto
Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja