Näin nousee yli 200 kiloa rautaa! 39-vuotias Minna Pajulahti saa useimmat kalpenemaan voimannäytteellään

0:27
Video: Näin nousee yli 200 kiloa! Minna Pajulahti harjoittelee voimanostokisoihin.

Fitness-tähti Minna Pajulahti on treenannut lihaksiaan jo yli 20 vuotta.

165-senttinen Minna Pajulahti nostaa yllä olevalla treenivideolla painoja reilusti yli 200 kiloa.

– Tämä on niin sanottu pukkiveto, jonka tein voimanostokisoihin harjoitellessani. Tuossa kiloja saattoi olla lähes 240 kiloa, Pajulahti muisteli Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Viime joulukuussa Pajulahti menestyi hyvin Miss Olympia -kisan fitness-sarjassa, jossa sijoittui kahdeksanneksi. Se on suomalaisen paras sijoitus fitness-sarjassa kautta aikojen. Hän haaveilee vieläkin paremmasta sijoituksesta, ja sen jälkeen paluusta takaisin voimannoston kilpailukentille.

– Nyt panostan täysillä fitnessiin, sillä minulla tuskin on enää tässä lajissa toista kaksikymmenvuotisrupeamaa edessä. Katsotaan, jos pystyn parantamaan kahdeksatta sijaa vielä.

– Voimanostossa sen sijaan on master-sarjoja vaikka kuinka – voin kilpailla vielä 50–60-vuotiaana. Sitä paitsi painoharjoittelu on todella hyvää kuntoilua ikääntyville ihmisille

Pajulahti kertoo ihailleensa lihaksikasta kehotyyppiä nuoresta asti. 

– Olen aina ihaillut lihaksikasta ja sporttista naisvartaloa. Fitness tuntui minulle juuri sopivalta lajilta – se yhdistää sekä lihaksikkaan vartalon että vapaaohjelman tekemisen.

0:54
Minna Pajulahti kertoo videolla, millaisella ruokavaliolla hän kasvattaa lihaksia.

Lihaksia tuli lisää 20 kiloa

Minna Pajulahti kertoo saaneensa lihasta lisää noin kilo per vuosi kahdessakymmenessä vuodessa. Alla olevassa kuvassa vuonna 2001 hän painaa 53 kiloa, ja vuonna 2020 Miss Olympia -kisassa reilut 70 kiloa.

– Juniorikisoissa vuonna 2001 sijoituin toiseksi. Silloin unelmoin siitä, että jonakin vuonna olisin mukana Olympia-kisassa ja pärjäisin siinä. 

Fitness vaatii sinnikästä harjoittelua ja lajille omistautumista.

– Jokainen päiväni on hauskaa ja juuri sellaista elämää, jota haluan elää. Fitnessin kautta olen saanut paljon ystäviä ympäri maailmaa, kokemuksia ja haasteita. Myös tunteet koukuttavat: pelissä on voiton tunnetta ja pettymyksiä – tunnen eläväni.

Minna Pajulahti osallistui myös Gladiaattorit-ohjelmaan muutama vuosi sitten Barbi-nimellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja