Niinistö ohitti mielenosoittajat Helsingin yliopistolle saapuessaan kommentoimatta – heristi sormeaan vararehtorille

Niinistö ohitti mielenosoittajat kommentoimatta 0:56
Katso presidentti Niinistön saapuminen yliopistoon tiloihin videolta.

Maanpuolustuskurssiyhdistyksen seminaari on käynnissä parhaillaan Helsingin yliopistolla. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhuu tapahtumassa.

Opiskelijat huusivat kovaan ääneen "yleislakko nyt" -slogania Niinistön kävellessä yliopiston aulan läpi.

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Pinja Vuorinen käveli Niinistön rinnalla, mutta Vuorinen eikä mielenosoitusväki saanut presidentiltä Vuorisen mukaan vastausta huoliinsa.

Niinistö kuitenkin heristi sormeaan yliopiston vararehtori Kai Nordlundille, ja sanoi muutaman sanan. Sitten hän siirtyi rivakasti juhlatilaan.

MTV Uutiset jututti Vuorista tapahtuman jälkeen.

Näin vasemmistonuorten puheenjohtaja sanoi Niinistölle kävellessään hänen rinnallaan Helsingin yliopistolle 1:31

Pinja Vuorinen kertoi tilanteen jälkeen MTV Uutisille oman näkemyksensä, miten Niinistön saapuminen ja tilanne eteni.

– Minä halusin tuoda presidentille esiin, että kuuleeko hän opiskelijoiden hätähuudon, jota me täällä päärakennuksella olemme tekemässä. Uskon, että osallistujat ja opiskelijat täällä itse saivat tämän kuuluviin.

Miltä tuntui, miten presidentti otti näitä sanoja vastaan? Kuunteliko hän, antoiko hän jotain takaisin?

– Valitettavasti en vastausta päässyt kuulemaan. Hän kääntyi kyllä ainakin katsomaan päin, mutta vastausta jäämme odottamaan.

Presidentinkanslian mukaan Niinistö kuunteli mielenosoittajien iskulauseita matkalla saliin, mutta tarkoituskaan ei ollut pysähtyä pitämään erillistä puheenvuoroa. Presidentin saapumista säestivät "yleislakko nyt!"-huudot, mutta Niinistö ei jäänyt keskustelemaan. Yläkerrasta roikkui banderolli tekstillä "Sauli näytä tukesi".

Katso hetki artikkelin alusta.

– Jouduin pahoittelemaan, etten voi osallistua, minun on pidettävä puhe, Niinistö sanoi noustuaan yliopiston juhlasalin puhujan paikalle.

Myös muut Maanpuolustuskurssiyhdistyksen jäsenet kohtasivat Helsingin yliopiston juhlasaliin saapuessaan yliopiston vallanneet opiskelija-aktivistit, jotka tervehtivät pääosin melko harmaantunutta kokousväkeä muun muassa iskulauseilla "yleislakko, nyt on pakko" ja "hallitus alas" ja "porvarit alas".

Monet yhdistyksen jäsenet napsivat saapuessaan valtaajista kuvia ja videoita, ja ainakin pari vanhempaa herraa kääntyi ympäri peukuttaakseen mielenosoitusta. Alla olevalla videolla näkyy kuitenkin myös keskisormen heristelyä.

*Täydennetty presidentinkanslian kommenteilla kello 18.35 ja Vuorisen kommenteilla kello 18.39.

Päivitys kello 19.47: Lisätty linkki juttuun, jossa Niinistö keskusteli mielenosoittajien kanssa yliopiston tiloista lähtiessään. Otsikkoon lisätty sanat yliopistolle saapuessaan.

Juhlavieras tympääntyi mielenosoittajaan Helsingin yliopistolla – keskisormi nousi kameroiden edessä 0:28
Katso myös: Juhlavieras tympääntyi mielenosoittajaan Helsingin yliopistolla – keskisormi nousi kameroiden edessä

Lue myös:

    Uusimmat