Mainos

Näin myräkkä iskee Suomeen – tuulituhot mahdollisia

Myrskymatalapaine sateineen leviää Suomeen keskiviikkona. Sateet alkavat lumena ja räntänä suuressa osassa maata keskiviikkoiltaan mennessä. Ajokeli huononee. Paikalliset tuulituhot ovat mahdollisia etenkin länsirannikolla.

Jo ensi yönä tuulet voimistuvat lännestä alkaen. Pohjoisessa pakkasta voi olla yöllä 10-20 astetta.

Keskiviikkoaamu on vielä pääosin pilvipoutainen koko maassa. Lapissa pakkanen hellittää vähitellen, kun tuuli voimistuu.

– Keskiviikkona iltapäivällä Länsi-Lappiin leviää lumipyry. Länsirannikolla sateet alkavat vetenä tai räntänä, mutta heti sisämaassa satelee lunta. Läntisillä merialueilla myrskyää. Myrskypuuskia voi olla myös länsirannikon tuntumassa, missä sähkökatkot ja muut paikalliset tuulituhot ovat mahdollisia, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Heijastimet heilumaan

Pimeä ja sade ovat vaikeuttaneet viime päivinä näkyvyyttä liikenteessä. Poliisi ja Liikenneturva muistuttavat jalankulkijoita heijastimien käytön tärkeydestä. Autoilijoilta pimeys vaatii nopeuden laskua, erityistä varovaisuutta ja pitkien turvavälien pitämistä.

Iltapäivällä ajokeli huononee jo Länsi-Lapissa ja illalla laajalti maan etelä- ja keskiosassa lumi- ja räntäsateiden takia.

Torstaiaamuna lunta tulee vielä idässä ja maan pohjoisosan itäosassa. Ajokeli on jälleen paikoin huono.

– Torstaina iltapäivällä uusia, hajanaisia vesi- ja räntäsateita leviää Etelä- ja Keski-Suomeen. Lämpötilan nollaraja on itärajalta kohti Meri-Lappia. Lapissakin pakkanen heikkenee selvästi, sanoo Mäntykannas.

Myräkkä vaikuttaa laajalti pohjoisen ja läntisen Euroopan säähän. Myrskyä on tulossa muun muassa Isoon-Britanniaan, Tanskaan ja Norjaan. Pahin tilanne on kuitenkin edessä näissä maissa vasta matalapaineen jälkipuolella torstaina.

– Esimerkiksi Skotlannissa keskituuli on puhaltanut tänään jo paikoin 32 m/s, sanoo Markus Mäntykannas.

Myös loppuviikko on Suomessa tuulinen ja uusi myrsky on mahdollinen.

Seuraa myräkän ennustetta ja etenemistä MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, tuuliennusteet maalle ja merelle, ajokelitiedot sekä kelikamerat.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.