Näin moni aikuinen nukkuu kännykän kanssa – lue tutkimustulos!

Tutkimuksen mukaan lähes kaksi kolmasosaa aikuisista ihmisistä nukkuu kännykkänsä kanssa.

Kännykästä on tullut niin tärkeä osa ihmisten elämää, että kaksi kolmesta aikuisesta ihmisestä jopa nukkuu kännykkänsä kanssa. Amerikkalainen Pew Internet -tutkimuskeskus selvitti, että 65 prosenttia aikuisista nukkuu kännykkä joko sängyssä tai sängyn vieressä.

Tulosten mukaan ihmiset, jotka lähettävät ja saavat paljon tekstiviestejä (yli 51 kappaletta päivässä) tai käyttävät kännykkää internetin selaamiseen nukkuvat todennäköisemmin puhelin vierellään. Toinen todennäköisin ryhmä, joka ei luovu kännykästä edes yöajaksi on nuoret aikuiset (18–29-vuotiaat). Jopa 90 prosenttia heistä kertoo joskus nukkuneensa puhelimen kanssa.

Ihmiset, jotka ovat nukkuneet kännykkänsä kanssa, kertovat matkapuhelimen olevan erittäin tärkeä heille. He suunnittelevat suurimman osan päivittäisistä askareistaan kännykän avulla. Kännykän käyttö on myös tapaa etsiä virikkeitä.

He kuitenkin ärsyyntyvät yhtä todennäköisesti, kun puhelinsoitto tai tekstiviesti keskeyttää tapaamisen tai keskustelun, kuin ne ihmiset, jotka sulkevat puhelimen yöksi tai pitävät sen eri huoneessa.


AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja