Näin Marilyn Monroe säilytti upean vartalonsa – lue mitä seksisymboli söi!

Miten 50-luvun ihannenainen Marilyn Monroe pysyi niin upeassa kunnossa? Lue mitä näyttelijä nautti aamiaiseksi ja illalliseksi.

Mitä kaikkien aikojen halutuin seksisymboli nautti aamiaiseksi? Millaista ruokaa hän osasi itse kokata? Mitkä olivat hänen ruokatottumuksensa? Vuonna 1952 julkaistussa How I Stay In Shape -artikkelissa 26-vuotias Monroe Monroe paljastaa, mikä hänen vartalonsa salaisuus on.

Sodan jälkimainingeissa kasvanut Marilyn alias Norma Jeane Baker ei nauttinut lapsena rikkauksista, mikä vaikutti hänen elämäntyyliinsä aikuisenakin.

– En ole koskaan pitänyt vartaloani poikkeuksellisena. Suurin huolenaiheeni oli aina, että saan tarpeeksi syödäkseni, Marilyn kirjoittaa kirjassa.

Aamiainen

Aamiainen on päivän tärkein ateria – sen tiesi myös Marilyn. Edes kiireisinä aikoina näyttelijätär ei jättänyt aamiaista väliin.

– Ennen kuin menen aamulla suihkuun, lämmitän kupin kuumaa maitoa. Rikon sinne kaksi kananmunaa ja sekoitan ne haarukalla. Juon sen pukeutuessani, Marilyn kertoi.

– Joskus täydennän aterian multivitamiinitableteilla.

Näyttelijän ammatti vaati veronsa, eikä tähdellä usein ollut aikaa istua alas nauttimaan kunnollista aamiaista. Yllä olevilla ruoka-aineksilla Marilyn sai päivän lähtemään käyntiin.

– Tuskin lääkäritkään voisivat keksiä ravitsevampaa aamiaista kiireiselle naiselle!

Illallinen

Marilynin ohjenuorana oli tehdä ravitseviaannoksia, tähti ei kaivannut laihdutusruokaa! Kirjassa Marilyn kertoo nauttivansa yleensä yksinkertaisen illallisen, jonka valmisti usein itse.

– Ostan yleensä pihvin, lampaankyljyksiä tai maksaa, jotka sitten paahdan uunissa. Syön lihan kanssa neljä tai viisi porkkanaa. En ikinä kyllästi porkkanoihin!

Nykypäivän asiantuntijat kehuvat Marilyn ruokatottumuksia.

– Hän söi terveellistä, käsittelemätöntä ruokaa ja ateriavalinnat perustuivat terveeseen järkeen. Marilyn ei jättänyt aterioita väliin ja tasapainotti ruokavaliotaan proteiinilla, mikäli piti annoskoot aisoissa, kommentoi ravitsemusterapeutti Hala El‑Shafie.

Tutkimukset kertovat, että jopa 65 prosentilla nykypäivän naisista on epäsäännölliset ruokailutavat. Tätä ruokaa rakastava 40-luvun tähtinäyttelijätär tuskin olisi sietänyt.

Herkkuja

Marilynin elämä ei kuitenkaan ollut pelkää proteiinia ja kasviksia. Hänen suurinta herkkuaan oli jäätelö kuumalla kinuskilla.

– Minulle on tullut tapa pysähtyä ostamaan jäätelöä palatessani näytelmätunneilta, kaunotar paljasti.

Asiantuntijoiden mukaan on hyvä sallia itselleen myös jälkiruokia ja herkkuja.

– Marilyn antoi itsensä myös herkutella syötyään ensin kunnolla. Ravitsemusterapeutit kutsuvat tätä 80/20 säännöksi: Syö 80 prosenttia ajasta terveellisesti ja voit välillä hemmotella itseäsim, El‑Shafie kommentoi.


Kuvat: Getty Images

Lähde:Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja