Näin loihdit näyttävän vappumeikin onnistuneesti

Vappu on hulvaton juhla, jolloin on lupa irrotella ja unohtaa omat tavanomaiset meikkausrutiinit. Oikeilla vinkeillä hyvinkin räväkkä meikki kerää illan mittaan ihailevia katseita.

Juhlameikin kohdalla on lupa hassutella huomattavasti arkimeikkiä rohkeammin. Etenkin vappuna on lupa irrottautua omista meikkirutiineista ja kokeilla siipiään meikkauksen tuntemattomammillakin saroilla!

Pohjatyö on juhlameikissä erityisen tärkeää

Kun ryhtyy työstämään näyttävää juhlameikkiä, on pohjustus erityisen tärkeää. Mahdollisimman tasaisen lopputuloksen takaamiseksi iho on hyvä kuoria ennen meikkaamista. Ihon huolellinen kuorinta ennen meikkausta takaa sen, että iho on puhdas ja näyttää raikkaammalta. Meikki tarttuu myös paremmin ihoon kuorinnan ja kosteusvoiteen levityksen jälkeen.

Kuorituille kasvoille on myös helpompi levittää meikkivoide ja puuteri. Meikkivoide on niin ikään hyvä saada levitettyä erityisen tasaisesti, jotta näyttävällä meikillä on hyvä pohja ja huomio kiinnittyy näyttäviin silmiin ja huuliin.

Jos juhla-asu paljastaa decolteen, on tärkeää pitää mielessä myös decolteen ehostus. Esimerkiksi puuteria on hyvä sipaista hieman kaulan ja rintakehän alueelle, etenkin jos kasvoilla on mattapintaista meikkivoidetta. Kokonaisuus näyttää yhteneväiseltä, kun kasvot ja kaulan alue eivät riitele kiiltämisessä.

Aurinkopuuteri sopii hyvin meikkiin muulloinkin kuin kesällä. Juhlameikkiin saa kaivattua näyttävyyttä ja glamouria muutamalla sipaisulla kimmeltävää aurinkopuuteria. Aurinkopuuteriakin voi sipaista decolteelle!

Ole rohkea ja luota valintoihisi

Kun kokeilee tavanomaisesta poikkeavaa meikkiä, on tärkeää tehdä testimeikki, jotta välttyy viime hetken paniikilta peilin edessä. Myös suunnittelu on tärkeää erikoisemman juhlameikin kohdalla. On hyvä pitää mielessä se, että meikkausrutiineista poikkeaminen voi viedä yllättävän paljon kauemmin aikaa, kuin etukäteen saattaisi odottaa.

Sumuinen ja tumma smokey eyes -meikki sopii juhlaan kuin juhlaan. Jos omasta vappumeikistä ei ole syntynyt vielä kuningasideaa, on utuinen tumma meikki helppo toteuttaa – ja lopputulos varmasti näyttävä.

Jos nautit alkoholia, vältä valkoista tai vaaleaa luomiväriä, joka korostaa punoittavia silmiä.

Juhlat järjestetään tavallisesti ilta-aikaan, jolloin jo pelkän valaistuksen niukkuus antaa vapaammat kädet glitterin ja tummien sävyjen käytön kohdalla. Arkimeikkiin verrattuna juhliin voi siten ehostautua tummemmilla ja rohkeammilla sävyillä ilman, että lopputulos lähentelee mauttomuutta.


Vappuna voi kokeilla huoletta kirkkaitakin sävyjä meikissä. Juhliin meikin sävy on kuitenkin hyvä valita oman ihonsävyn mukaan, jos arkailee kirkkaita värejä meikissä. Toisen ihoon sointuu kylmä ja kirkas sininen, kun toisen iho hehkuu kauniina vasten oranssia luomiväriä. Kun tiedät, mikä kirkas sävy sopii ihoosi, voit leikitellä väreillä huoletta.

Vappuna on loistava hetki tehdä kokeiluja oman mukavuusalueen ulkopuolellakin, sillä juuri silloin on lupa irrotella niin asussa kuin meikissäkin. Tarjolla on nykyään paljon erikoisia tekoripsiä ja sateenkaaren väreissä kimmeltäviä luomivärejä. Vain mielikuvitus on rajana hullunkuristen meikkikokeilujen kohdalla!

Vappuna kuumimmat trendit voi unohtaa tyystin. Tavallisesti näyttävän silmämeikin ja huulimeikin yhdistämistä ei suositella, mutta vappuna perinteiset meikkivinkit saa unohtaa. Tarkkaan meikissään trendejä noudattavakin voi vappuna kokeilla jotain hullunkurista – kuten juuri näyttävien huulien ja räikeän silmämeikin vinkeää yhdistelmää.


AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja