Huippustylisti neuvoo: Näin hassuttelet tyylikkäästi vappuna

Vappuna useat sonnustautuvat mitä mielikuvituksekkaampiin naamiaisasuihin, hattuihin ja meikkeihin. Huippustylisti Teri Niitti kertoi Helmelle, kuinka vappuna voi hassutella myös tyylikkäästi.

Huippustylisti Teri Niitti antoi omat vinkkinsä siihen, kuinka vappuun voi varautua leikkisällä, mutta tyylikkäällä asulla. Tärkeintä on ottaa ilo irti vapun leikittelevästä luonteesta myös omassa asukokonaisuudessa, kun siihen kerrankin on lupa!

Vappuna kaduilla näkee naamiaisasuja laidasta laitaan. Tyylikkään asukokonaisuuden valitsemista ei tarvitse kuitenkaan haudata, sillä pilkettä silmäkulmaan voi löytyä pirteistä yksityiskohdistakin – massiivisen ja katseet kiinnittävän naamiaisasun sijaan.

– Naisilla on ollut lähiaikoina paljon erilaisia pääkoristeita ja niillä pystyy hassuttelemaan tyylikkäästi, Niitti vinkkaa.

– Miehille suosittelen värillisiä vöitä, taskuliinoja ja rusetteja. Yksityiskohdat voisivat olla juuri irrallisia osia, Niitti neuvoo.

Huippustylisti pitää ensiarvoisen tärkeänä sitä, että vapun luonne otetaan huomioon, jos aiotaan lähteä juhlimaan. Jo pelkkä vappupallokin tuo kaivattua leikkisyyttä juhla-asuun – tai kertoo ainakin iloisesta asenteesta.

Muodin ammattilaisella on omat toiveensa suomalaisten vapputyylin suhteen. Huippustylisti toivoo kohtaavansa Suomessa vappuna pirteitä kesämekkoja. Raikkaat mekot toisivat sateiseen kevään alkuun kaivattua väriä.

– Minä toivon näkeväni todella värikkäitä naisten kesämekkoja, jos vain sää sen sallii. Nyt on ollut niin harmaata jo pitkään, Niitti harmittelee.

Niitti on tyytyväinen siihen, että suomalaisilla on juhlapäivä, jolloin tavanomaiset pukeutumistottumukset heittävät kärrynpyörää. Vappuasussa mauttomuuden välttelyä tärkeämpää on irrottelu.

– Minun mielestäni se on hauskaa. Jos karnevaali tai joku vastaava juhla on ainoa tilaisuus, jolloin uskalletaan tehdä jotain vähän rohkeampaa, niin antaa mennä vaan! Niitti hymyilee.


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja