Mainos

Näin Kreikka-ero tuntuisi suomalaisen kukkarossa

Suomalainen veronmaksaja voisi niin hyötyä kuin kärsiäkin siitä, jos velkaongelmissa pyörivä Kreikka irtaantuisi eurosta.

Nordea Pankin pääekonomistin Jan von Gerichin mukaan Kreikan eurosta eroamisesta tulisi suomalaisille veronmaksajille 2-3 miljardin euron lasku, kun Suomen valtio ja Suomen Pankki ovat lainanneet rahaa kreikkalaisille.

Negatiivisia vaikutuksia euroerosta voisi olla myös euroalueen talouskehitykseen, mikä puolestaan voisi horjuttaa suomalaista työelämää. Myös euron uskottavuus kärsisi ja euro saattaisi heikentyä suhteessa dollariin. Se olisi myrkkyä ulkomaille hamuaville suomalaisturisteille.

Jos jotain huonoa, niin myös hyvää. Jos Kreikka eroaa eurosta, se joutuisi devalvoimaan omaa drakma-valuuttaansa, minkä takia hinnat laskisivat Kreikassa.

– Se on sitten eri asia, kuka haluaa silloin mennä Kreikkaan, jos siellä ei mikään toimi, von Gerich viittaa Kreikan mahdolliseen sekasortoon.

Kreikan lähdöstä seuraava epävarmuus auttaisi pitämään suomalaisten asuntolainojen korot alhaalla. Heikosta eurosta hyötyisivät myös suomalaiset vientiyritykset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.