Mainos

Näin julkisuudenhenkilöt muistelevat edesmennyttä Matti Nykästä: "Hän antoi iloa ja ylpeyttä suomalaisille"

31:12
Katso video erikoislähetyksestä: Matti Nykänen on kuollut

Lukuisat suomalaiset ovat muistelleet mäkihyppylegenda Matti Nykästä.

Mäkihyppääjä Matti Nykänen menehtyi 55-vuotiaana sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Maanantaipäivän aikana suomalaista urheilulegendaa ovat muistelleet niin poliitikot, viihdealan ammattilaiset kuin urheilijatkin.

Suomen entinen pääministeri Alexander Stubb sekä entinen urheiluministeri Paavo Arhinmäki kirjoittivat surunvalittelunsa Twitter-sivustolle.

– Surullista kuulla, että yksi kaikkien aikojen parhaista mäkihyppääjistä, Matti Nykänen, on menehtynyt 55-vuotiaana. Legenda monella tapaa. Hänellä tulee aina olemaan paikka talviurheilufanien sydämissä, Stubb kirjoitti.

– Matti Nykänen on lentänyt ajasta ikuisuuteen. Matti Nykänen on ollut aina erittäin ristiriitainen hahmo ja tehnyt paljon pahoja asioita, itselleen ja muille. Mutta kyllä hän antoi myös iloa ja ylpeyttä suomalaisille urheilusaavutuksillaan. Yksi kaikkien aikojen urheilijoista, kommentoi Arhinmäki.

Entinen uinnin maailmanmestari Jani Sievinen muisteli edesmennyttä legendaa Instagram-tilillään. Kuvassa Sievinen poseeraa Ahosen ja Nykäsen kanssa.

– R.I.P. Legenda Matti Nykänen, Sievinen kirjoitti.

Radiojuontajat Sami Kuronen ja Esko Eerikäinen muistelivat molemmat Nykästä omilla Instagram-tileillään.

– Oli ilo tavata sinut vuosien aikana useaan otteeseen. Jokaisesta kerrasta jäi paljon kerrottavaa. Yhtä kohtaamistamme puitiin jopa Julkisen sanan neuvostossa. Se sovittiin onneksi vajaa vuotta myöhemmin, lyötiin kättä päälle ja halattiin. Hyvä niin! Tämän aamun uutista oli hyvin vaikea uskoa. Lepää rauhassa Nykäsen Matti, Kuronen

.

– Surullinen uutinen, meillä synkkasi aina, lepää rauhassa Matti, Eerikäinen muisteli julkaisemassaan yhteiskuvassa.

– Lepää rauhassa Matti Nykänen, kaikkien aikojen paras mäkihyppääjä. Lennä Nykäsen Matti, lennä, kirjoitti mäkilegendasta kertoneessa Matti -elokuvassa pääroolin näytellyt Jasper Pääkkönen

Maria Veitola julkaisi yhteiskuvan Yökylässä -vierailultaan. 

– Lepää rauhassa legenda, suomalaisten sydänten sulattaja ja vertaistuki, mäkikotka, herkkä sielu Matti Nykänen. Kiitos että luotit minuun monta kertaa ja jaksoit elää tähän asti. Voimia surutyöhön läheisille ja kaikille suomalaisille. Erityisen iso halaus Joutsenoon Pialle

Mikko Leppilampi julkaisi kuvan, jossa Nykänen on nostettu ihmisten hartioille mäkihyppysankarina. 

– Lennä nyt vapaana, irti kaikista kahleista, kaikkien aikojen mäkikotka, Leppilampi kirjoitti. 

MTV3 -kanavalla nähdään 4. helmikuuta kello 21 uusintana Yökylässä Maria Veitola -jakso, jossa vieraillaan Matti Nykäsen luona. Jakso on katsottavissa jo nyt mtv-palvelussa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja