Mainos

Näin Jobsia muistelevat Bill Gates, Steve Wozniak ja monet muut hänen ystävänsä

Internet on yöllä ja aamulla Suomen aikaa täyttynyt Steve Jobsin ystävien, kollegojen ja pahimpien kilpakumppanien muistosanoista miehelle, joka oli heille kaikille inspiraation lähde.

Steve Jobsin perhe antoi seuraavan lausunnon:

"Steve kuoli tänään rauhallisesti kotonaan perheensä ympäröimänä.

Julkisessa elämässään Steve tunnettiin visionäärinä; yksityisessä elämässään hän vaali perhettään. Olemme kiitollisia kaikille, jotka jakoivat terveisensä ja rukouksensa kanssamme Steven sairauden viimeisenä vuonna."

Applen toimitusjohtaja Tim Cook:

"Apple on menettänyt visionäärisen ja luovan neron, ja maailma on menettänyt mahtavan ihmisen. Ne meistä jotka ovat olleet tarpeeksi onnekkaita tavatakseen ja työskennelläkseen Steven kanssa ovat menettäneet rakkaan ystävän ja innostavan mentorin. Steve jättää jälkeensä yhtiön, jonka vain hän olisi kyennyt rakentamaan, ja hänen henkensä tulee aina olemaan Applen perusta."

Applen toinen perustaja Steve Wozniak:

"Tämä on vähän niin kuin John Lennon kuoli, tai Kennedy…ehkä myös Martin Luther King.

Se on kuin sinussa olisi yhtäkkiä hyvin suuri aukko. On hyvin vaikea mennä takaisin ja pohtia kaikkia noita tunteita, mitä ne kaikki tarkoittavat.

Tässä oli mies joka loi työkaluja joita kaikki maailmassa - miljardit ihmiset - rakastavat."

Presidentti Barack Obama:

"Maailma on menettänyt visionäärin. Ehkä Steven menestykselle ei ole parempaa kunnianosoitusta kuin se, että suuri osa maailmaa sai tietää hänen poismenostaan laitteella, jota hän oli keksimässä."

Microsoftin perustaja Bill Gates:

Olen todella surullinen saadessani tietää Steve Jobsin kuolemasta. Steve ja minä tapasimme lähes 30 vuotta sitten, ja olemme olleet kollegoita, kilpailijoita ja ystäviä yli puolet elämästämme.

Maailma harvoin näkee ihmistä, jolla on niin perustavanlaatuinen vaikutus kuin Stevellä oli. Hänen vaikutuksensa tulee ulottumaan sukupolvia eteenpäin.

Niille meistä jotka olivat tarpeeksi onnekkaita saadakseen työskennellä hänen kanssaan tämä on ollut valtava kunnia. Tulen kaipaamaan Steveä suunnattomasti."

Sijoittaja Warren Buffett:

"Hän oli yksi Amerikan bisneshistorian merkittävimpiä johtajia ja keksijöitä."

Googlen Eric Schmidt:

"Steve Jobs on kaikkein menestynein toimitusjohtaja Yhdysvalloissa viimeisen 25 vuoden aikana. Hän yhdisti ainutkertaisesti taiteilijan kosketuksen ja insinöörin vision rakentaakseen ihmeellisen ja poikkeuksellisen yhtiön… Yksi historian parhaista amerikkalaisista johtajista."

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg:

"Steve, kiitos että olit mentorini ja ystäväni. Kiitos siitä, että näytit kuinka se, mitä rakennat, voi muuttaa maailmaa. Tulen kaipaamaan sinua."

Näyttelijä, teknofiili ja Apple-fani Stephen Fry:

"Heräsin uutiseen Steve Jobsin kuolemasta. Hän muutti maailmaa. Tunsin häntä vähän ja ihailin häntä täysin."

Elokuvaohjaaja George Lucas:

"Steven taika oli siinä, että kun muut vain hyväksyivät status quon, hän näki todellisen potentiaalin kaikessa, mihin hän koski eikä hän koskaan tinkinyt tuosta visiosta. Hän jättää taakseen uskomatton perheen ja perinnön, joka tulee puhuttelemaan ihmisiä vuosia eteenpäin."

Katso Alex Niemisen haastattelu (Kymmenen uutiset 6.10.2011)

Katso Teresa Meriläisen juttu (Seitsemän uutiset 6.10.2011)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.