Mainos

Näin Jari Sillanpään kuulustelut etenivät, myönsi ostaneensa suuren määrän huumeita: ”Osa näin isosta erästä on muidenkin käyttöön”

1:12

Jari Sillanpään huumerikoskuulusteluissa poliisi oli erityisen kiinnostunut siitä, mistä ja miten Sillanpää hankki huumausaineet. Monet kysymyksistä koskivat miestä, jota syytetään Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä huumausainerikoksesta metamfetamiinikauppoihin liittyen.

Katso videolta, millaisia viestejä Sillanpää vaihtoi diilerinsä kanssa.

– Poliisin suorittamassa rikostutkinnassa on selvinnyt erinäisiä seikkoja, joiden perusteella sinun epäillään hankkineen metamfetamiinia [pääepäillyltä]. Miten haluat kommentoida asiaa? Sillanpäältä kysyttiin.

– Pitää paikkaansa, Sillanpää myönsi.

Kuulustelujen perusteella huumeita myynyt henkilö tutustui Sillanpäähän yhteisten tuttujen kautta. Yhteydenpito Sillanpään kanssa liittyi paitsi huumausaineisiin, myös miehen laillisiin bisneksiin.

”Kyllä tämä on ihan todellista”

Sillanpää ei aluksi kuulusteluissa ollut varma, paljonko hän oli kokonaisuudessaan ostanut mieheltä metamfetamiinia. Hän arvioi suurimpien yksittäisten ostosten olleen useita grammoja.

– Sanoisin, että noin 6 grammaa, mutta osa näin isosta erästä on myös muidenkin käyttöön. En vaadi kuitenkaan mitään siitä vastineeksi, vaan olen tarjonnut sitä, hän kertoi.

Myöhemmissä kuulusteluissa Sillanpää korjasi poliisin todisteiden valossa suurimmaksi yksittäiseksi ostokseen 10 grammaa kristallia.

Poliisi oli viestittelyjen perusteella laskenut, että Sillanpää oli pienemmissä erissä hankkinut tältä yhteensä 118 grammaa kristallia. Sillanpää piti arviota oikeana.

– Ensin kuulostaa ihan järjettömältä, mutta kun kyse on niin pitkältä ajalta, niin kyllä tämä on varmasti todellista. Minä en ole yksin käyttänyt kaikkea, vaan olemme yhdessä [miesystävän] ja kavereiden kanssa huumeet käyttäneet, hän kertoi.

Sillanpää antoi tunteikkaan haastattelun käräjäoikeudessa.

12:49

Oli kutsunut diileriä ”sessiolle”

Poliisi oli myös kiinnostunut siitä, oliko Sillanpäällä Suomessa muita metamfetamiinin lähteitä kuin tapauksen pääepäilty.

Eräässä viestissä Sillanpää esimerkiksi viestitti miehelle, että hänellä olisi ”icea”, jos ”sessio” kiinnostaisi. Sillanpää ei keskustelua muistanut.

– Mulla ei ole mitään hajua. Onko tämä ollut edes Suomessa? Tämä on voinut olla myös tapahtunut Bangkokissa. Kun käytän sanaa ice, niin tämä viittaisi kyllä siihen, että olemme olleet tosiaan samaan aikaan Bangkokissa, mutta en muista varmuudella, hän arvioi.

Yksi 12 vuotta vankeutta

Sillanpää myös kertoi, keneltä hankki kristallia Thaimaassa. Erä oli 10 grammaa.

– Eri henkilöiltä, venäläisiltä. Yksi niistä venäläisistä on nyt jäänyt kiinni ja on Venäjällä. Hän sai 12 vuotta vankeutta, Sillanpää kertoo.

Hän myös vakuutti, ettei koskaan ole lähettänyt Thaimaasta tai muualta ulkomailta postin kautta huumeita Suomeen.

Sillanpään mukaan hän ei laittanut metamfetamiinipussukkaa matkatavaroihin.

0:42

Epäilee salakuljetusta vahingoksi

Sillanpäältä pyrittiin selvittämään, mistä hänen ja hänen miesystävänsä laukusta löytynyt metamfetamiini oli sinne päätynyt. Sillanpäältä kysyttiin, onko hän laittanut aineet sinne.

– En. Mä näen sen niin, että meillä on yhteinen matkalaukku, että mä en oo ainakaan tietoisesti koskaan laittanut [miesystävän] tavaroihin huumeita, Sillanpää kertoo.

– Rehellisyyden nimissä en tunnista sitä omaksi, mutta on mahdollista, että kyseessä on tätä Thaimaassa hankkimaamme metamfetamiinia. Tarkoitus ei ollut kuitenkaan salakuljettaa metamfetamiinia Suomeen, hän kertoo.

Miesystävä mukana käyttämässä

Poliisi oli myös kiinnostunut Sillanpään miesystävän osuudesta huumekauppoihin. Poliisi halusi muun muassa selvittää, oliko tämä ottanut huumausaineita vastaan.

– Siis [miesystävä] on päästänyt hänet meille sisään, mutta minä olen ottanut erän vastaan. Tämä on johtunut siitä, että olen tullut myöhemmin kotiin. [Miesystävä] on ollut tietoinen kyllä siitä, että mistä on ollut kyse.

– Yhdessä me pelaamme tämän kanssa, hän kuvaili miesystävänsä osuutta käyttöön.

Sillanpää on myöntänyt syytteet.

2:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja