Mainos

Näin iPhone 7:n kamera uudistui – edellistä parempi kuvankäsittely

Apple on panostanut uuden iPhone 7 -puhelinmallin kameraan. Sillä voidaan kuvata raakatiedostoja, mikä nostaa kuvanlaadun uudelle tasolle, Digikuva-lehti arvioi.

Uutuusmallin kamera tarjoaa monia parannuksia edeltäjämallien kameroihin verrattuna.

IPhone 7:ssä on uusi objektiivi, jonka valovoima on F1,8. Edellisissä malleissa se on F2,2, jotenka kuvakennolle pääsee nyt 50 prosenttia enemmän valoa verrattuna esimerkiksi iPhone 6s -malliin. Salamalaite on nyt valoteholtaan myös 50 prosenttia vahvempi ja osaa sovittaa värilämpötilansa kohteen mukaan.

Uuden puhelimen kamerassa on optinen kuvanvakain, jollainen on tähän asti ollut vain isommissa Plus-malleissa. Valmistajan mukaan uudella iPhone-kameralla voidaan vakaimen ansiosta ottaa tärähtämättömiä kuvia kolme aukkoaskelta pitemmillä suljinajoilla kuin ilman vakainta.

Vihdoinkin raakakuvia

Kuvakennon resoluutio on iPhone 7:ssä edelleen 12 megapikseliä, mutta kenno on toiminnaltaan entistä nopeampi ja tehokkaampi. Etupuolen kameran kennossa on nyt seitsemän megapikseliä, kun iPhone 6s -mallissa niitä on viisi. Uudistuneen kuvaprosessorin myötä kuvanlaatu on kohentunut ja tarkennus nopeutunut.

Eniten meitä sykähdytti tieto siitä, että iPhone 7:llä voidaan ottaa raakakuvia, mikä antaa entistä selkeästi paremmat edellytykset parantaa kuvien lopullista laatua kuvankäsittelyvaiheessa.

Apple iPhone 7 Plus ja iPhone 7

Suuremmassa iPhone 7 Plus -mallissa on kaksi kameraa, jotka ovat vierekkäin. Toisessa niistä on laajakulmaobjektiivi ja toisessa teleobjektiivi. Optinen zoom on kaksinkertainen ja digitaalinen zoom kymmenkertainen. IPhone 7 Plus -mallin kameralla on mahdollista saada aikaan voimakas taustasumennus. Tähän vaaditaan kuitenkin päivitys, joka on saatavana myöhemmin tänä syksynä.

Edellisten lisäksi iPhone 7:ssä on seuraavia ominaisuuksia:

 • Kuvia voidaan nyt käsitellä ja käyttää entistä useammissa sovelluksissa.
 • Puhelin on suojattu likaa ja vettä vastaan.
 • Näyttö on 25 prosenttia entistä kirkkaampi ja värintoisto-ominaisuuksiltaan laadukkaampi.
 • Puhelimessa on stereokaiuttimet.
 • Kuulokeliitäntä on poistettu, jotta puhelin olisi vesitiiviimpi ja kevyempi, ja kuulokkeet kytketään puhelimeen joko Lightning-liitännällä, mukana tulevalla sovittimella tai langattomasti.
 • Uusi A10 -prosessori toimii noin puolet nopeammin kuin edeltäjänsä A9.
 • Akunkesto on myös kaksinkertaistunut.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Digikuva-lehden kanssa.

Muita artikkeleita:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.