Näin Huittisten vauvasieppauksesta epäilty otettiin kiinni – "Oli tiukkaa toimintaa"

Nuorta naista syytetään lapsen kaappaamisesta Huittisissa – tämä kaikki tapauksesta tiedetään 3:26
Katso video: Näin rikostoimittaja Eetu Ruonakoski kertoo Huittisten poikkeuksellisesta vauvasieppauksesta – tämä tapauksesta tiedetään nyt.

Huittisten lapsisieppauksesta epäilty 21-vuotias porilaisnainen otettiin kiinni Helsinkiin matkalla olleesta linja-autosta. 

Auto oli Satakunnan liikenteen. Yhtiön liikennepäällikkö Petteri Hurskainen kertoo MTV Uutisille, että torstaina Porista Helsinkiin matkalla ollut auto pysäytettiin näyttävässä poliisioperaatiossa Helsingin Meilahdessa.

– Kuljettaja sanoi, että tilanne oli hyvinkin kuin amerikkalaisissa elokuvissa. Tie oli blokattu kahdella autolla, ja kun siihen pysähtyi, taakse kaartoi kaksi autoa ja sivuille vielä kaksi lisää. Eli operaatiossa oli mukana yhteensä kuusi poliisiautoa, Hurskainen selittää.

– Sen jälkeen kuljettaja oli ajatellut, että nämä eivät ole kyllä tulossa turvavöitä tarkastamaan, hän jatkaa.

Hurskaisen mukaan poliisit tarkistivat auton 28 matkustajaa nopeasti, ja löysivät etsimänsä henkilön auton takaosasta. 

Nainen ja tämän mukana ollut pieni lapsi päätyivät poliisin huostaan. Tilanteeseen ei Hurskaisen kertoman mukaan liittynyt dramatiikkaa ja se oli nopeasti ohi.

– Katsoin seurannasta, että auto oli Meilahdessa neljä minuuttia pysähtyneenä. Siinä ei ole poliisin toimesta kyllä vatuloitu tai ihmetelty, vaan se on ollut ihan tiukkaa toimintaa, liikennepäällikkö Hurskainen arvioi.

Linja-auto jatkoi matkaansa normaalisti kiinniottotilanteen jälkeen.

Liikennepäällikkö Hurskaisen mukaan linja-auton kuljettaja ei ollut kiinnittänyt huomiota lapsisieppauksesta epäiltyyn 21-vuotiaaseen naiseen ennen poliisioperaatiota.

– Hänellä ei ole mitään muistijälkeä henkilöstä, eli siinä tilanteessa ei ole ollut mitään poikkeavaa.  

Epäily: Vei tuntemattoman vauvan väkivalloin

Poliisi epäilee, että 21-vuotias porilaisnainen pahoinpiteli itselleen entuudestaan tuntemattoman naisen Huittisissa ja vei tämän jälkeen naiselta vastasyntyneen sylivauvan viime torstaina. Nainen otettiin kiinni Helsingissä vain joitain tunteja myöhemmin.

Poliisi ei ole kommentoinut kiinnioton yksityiskohtia julkisuuteen. Tutkinnanjohtajan mukaan poliisi antaa tapahtuneesta lisätietoja aikaisintaan loppuviikosta. 

Törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä pahoinpitelystä epäilty 21-vuotias nainen määrättiin tutkintavankeuteen sunnuntaina. Naisella ei ole tiettävästi aiempaa rikostaustaa. Osoitetietojensa perusteella hän on asunut Porissa.

Linja-auton kiinniotto-operaatiosta uutisoi ensin Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat