Näin hoidat kesän vaurioittamaa ihoa

Syksyn saapuessa iho tarvitsee tehohoitoa. Kesän vaurioittama iho janoaa antioksidantteja, aurinkorasvaa ja kuorintaa, retinolia sisältäviä tuotteita ja kosteutusta.

Kesän tärkein ihonhoitotuote on aurinkovoide. Pieni määrä aurinkoa on iholle hyvästä, mutta liika on aina liikaa. Aurinko kuivattaa, vanhentaa ja vaurioittaa ihoa. Mikäli unohdit suojata ihosi lomalla, nyt on tehohoidon aika. Antioksidantit, aurinkorasva, kuorinta, retinolia sisältävät tuotteet ja kosteutus ovat ihon ystäviä syksyn saapuessa.

Antioksidantit

Liian ohut aurinkosuojavoide tai vesileikeissä ohentunut suojakerros päästävät UV-säteet iholle saakka. Näin syntyy vapaita radikaaleja, jotka vievät energiaa ja vahingoittavat kehon soluja saaden muun muassa ihon ikääntymään nopeammin. Auringon vahingoittaman ihon hoitoon kannattaa valita antioksidantteja sisältäviä tuotteita. Esimerkiksi C-vitamiini on tehokas antioksidantti, joka estää muun muassa ryppyjen muodostumista. C-vitamiinia sisältävää antioksidanttivoidetta lisätään iholle joka aamu.

Kuorinta

Vanhalle iholle kertyy kuolleita ihosoluja epidermiksestä eli ihon pintakerroksesta, ja nämä solut jäävät iholle. Aurinko heikentää ihon kykyä karistaa kuollut ihokerros pois, jolloin iho voi näyttää samealta ja elottomalta. Ota siis käyttöösi hellävarainen kuorintavoide ja saat ihosi jälleen hehkumaan.

Aurinkovoide

Monet naiset lopettavat aurinkosuojan käytön kesän lopussa. UV-piikkejä tulee kuitenkin elokuussakin. Valitse voide, joka sisältää suojan sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan. Ihon suojaaminen ei lopu kesään. Voit käyttää suojakertoimen sisältävää päivävoidetta ympäri vuoden.

Retinoli

Retinolia sisältävät tuotteet ovat vaurioituneen ihon ihmepelastus. A-vitamiinipohjaiset retinolituotteet kiihdyttävät solujen toimintaa, haalentavat auringon tekemiä laikkuja ja tekevät ihosta pehmeämmän. Retinolin hyvistä puolista on lukuisia tutkimustuloksia.

Kosteuta

Aurinko ja uiminen voivat kuivattaa ihosi yhtä kuivaksi kuin talvellakin, joten ihon kosteuttaminen kesäisin on tärkeää. Uusimman tutkimuksen mukaan kuivunut iho kiihdyttää öljyn eritystä kehossa ja ryppyjen muodostuminen kaksinkertaistuu. Hyvä vaihtoehto on valita hyalyronihappoa sisältävä voide, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti.

Jos et muistanut kosteuttaa ihoasi kesällä, ota viimeistään nyt tehovoiteet käyttöön!


Lähde: Cosmopolitan

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja