Näin hidastat ihosi vanhenemista – ilman kauneusleikkausta

Kauneuskirurgian ja erilaisten kauneustoimenpiteiden aikakaudella saattaa helposti unohtua, kuinka ihon vanhenemista voi estää tehokkaasti turvautumatta kirurgin veitseen.

Nykyään puhutaan enenevissä määrin erilaisista kauneustoimenpiteistä, niiden tehokkuudesta ja hurjista muodonmuutoksista. Omaa ihoa voi suojata ikääntymiseltä myös luonnollisin keinoin.

Suojaa auringolta

Vaikka ihminen viihtyy usein auringossa etenkin nuorella iällä, näkyvät UV-säteiden ei-toivotut vaikutukset ihossa vasta myöhemmin. UV-valoa pidetään yhtenä merkittävimmistä syistä ihon vanhenemiseen.

Suojautumalla auringolta asianmukaisilla voiteilla ja vaatteilla voidaan haitallisilta UV-säteiltä hidastaa myös ihon vanhenemista.

Muista säännölliset ihonhoitorutiinit

Ihon luonnollisesta kosteustasapainosta on syytä pitää huolta ihon varjelemiseksi. Etenkin Suomen vaihtelevissa sääoloissa iho on koetuksella ja tasapainon löytämiseksi on usein tarpeellista kääntyä kosteusvoidenpurkin puolee.

Kun iho vanhenee, se myös kuivuu helpommin. Säännöllisiin ihonhoitorutiineihin on hyvä totutella jo ennen kuin iho alkaa kuivua herkemmin.

Juo paljon vettä

Vedenjuonti kirkastaa ihoa tekee kaikin puolin hyvää terveydelle. Oman ihon hyvinvointi on loistava tekosyy kiinnittää erityshuomiota siihen, että vettä tulee nautittua päivittäin riittävästi.

Pidä kiinni tasapainoisesta ruokavaliosta

Tasapainoinen ruokavalio vaikuttaa muun hyvinvoinnin ohessa myös ihon hyvinvointiin. Kehon hyvinvointi heijastuu helposti kasvoina, jotka säilyttävät kauniisti kuulautensa.

Muista terveelliset elämäntavat

Jos haaveilee hidastavansa ihonsa vanhenemista, on tupakointi ensimmäisenä muutoskohteiden listalla, jos se omiin paheisiin kuuluu. Tupakointi vanhentaa nimittäin tunnetusti merkittävästi ihoa. Tupakoijan iho muuttuu usein harmaaksi ja usein myös elottomamman näköiseksi, kuin tupakoimattomalla. Tupakointi aiheuttaa myös ryppyjä.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja