Näin etenet urallasi – ilman kyynärpäätaktiikkaa

Toisinaan vaikutaa siltä, että urallaan edetäkseen täytyy omata terävät kyynärpäät. Kannattaa kuitenkin muistaa, että huono käytös voi kostautua myöhemmin. Näin etenet olemalla mukava.

Cosmopolitan opastaa, kuinka urallaan voi edetä ilman kyynärpäätaktiikkaa.

Ole ystävällinen – kaikille

Ihmiset unohtavat usein, että jopa työpaikan toimistoneiti tai siivooja voivat kymmenen vuoden päästä olla heidän esimiehiään. Kohtele siis kaikkia ympärilläsi arvostavasti. Hyvästä käytöksestä on hyötyä myös sinulle. Ethän halua tulla muistetuksi sinä typeryksenä, joka ei sanonut koskaan kiitos?

Älä teeskentele

Aitous on valttia. Ole siis kiltti muille, mutta älä teeskentele. Aito kohteliaisuus voi viedä sinut pitkälle. Kehu työkavereitasi säännöllisesti hyvin tehdystä työstä. Hyvän mielen kommentit keventävät työskentelyilmapiiriä ja saavat muut tuntemaan itsensä arvokkaaksi.

Sano kyllä

Jatkuva ein hokeminen sulkee perässään ovia, kun taas kyllä-sanalla on tapana avaa uusia mahdollisuuksia. Koska jatkuva myötäily väsyttää, käytä mielikuvitustasi. Et ehkä pääse asiakkaasi järjestämään illanviettoon, mutta voit lähettää innokkaan työkaverisi illanviettoon. Näin asiakas muistaa sinua hyvällä mielellä, vaikka et itse päässytkään edustamaan.

Anna muidenkin loistaa

Jatkuva äänessä oleminen voi tehdä sinusta huomion keskipisteen, mutta välillä muillekin on annettava tilaa loistaa. Kun kuuntelet välillä muita, voit oppia paljon itsekin. Sitä paitsi, voit tarjota ideoitasi ja apuasi myös työkaverillesi, mikä saa sinut näyttämään todella hyvältä.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: Cosmopolitan 10/2011

Kuvat: Shutterstock/Kikalishvili Mamuka

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja