Näin entinen kumppani voi pilata seksielämäsi

Muistot ja tunteet entisestä kumppanista voivat helposti hiipiä uuden kumppanin kanssa vällyjen välissä vietettyihin hetkiin. Ota selvää, miten näitä ajatuksia voi pyrkiä kadottamaan!

Edelliset kumppanit voivat pahimmillaan vaikuttaa jopa seksielämään uuden kumppanin kanssa. Tilannetta voi kuitenkin parantaa konkreettisin keinoin.

Toronton yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan vanha rakkaus vaikuttaa ihmiseen vielä pitkään parisuhteen päättymisen jälkeen.

Tutkijat selvittivät 123:n henkilön tunteita sekä nykyistä että edellistä kumppania kohtaan. Tutkimuksessa selvisi, että vaikeudet uudessa suhteessa saavat kumppanin ajattelemaan edeltävää suhdettaan.

– Edellinen kumppani alkaa vaikuttaa paljon paremmalta silloin kun uusi parisuhde ei suju, tutkija Stephanie Spielmann Toronton yliopistosta kertoo.

Tutkimuksessa selvisi myös, että ne, joiden tunteet entistä kumppania kohtaan olivat erityisen positiiviset vielä uuden suhteen alkaessa kokivat uuden suhteen epäonnistuvan helposti. Positiiviset tunteet saattavat johtaa myös edellisen suhteen uudelleenlämmittämiseen.

– On-off-suhteet ovat usein myös vähemmän tyydyttäviä, Spielmann toteaa.

Kaapeissa kummittelevat tavarat

Entisen kumppanin kaapeissa kummittelevat tavarat saattavat vaikuttaa ajatuksiin niin paljon, että muistot eksästä pilaavat jopa intiimit hetket uuden kumppanin kanssa. Jos tavaroiden palauttamista koskevat ajatukset hiipivät mieleen kesken seksin uuden kumppanin kanssa, on viimeistään aika huolehtia, että entinen kumppani saa omaisuutensa takaisin ja kummitukset katoavat omista kaapeista.

Muistot eivät katoa

Seksi uuden kumppanin kanssa saattaa tuoda mieleen ajatukset seksistä entisen kumppanin kanssa. Omista seksirutiineista on syytä irrottautua, jos asennot tai tavat juontavat juurensa entisen kumppanin kanssa opittuihin tottumuksiin. Kokeile uuden kumppanin kanssa sängyssä jotain uutta ja unohda vanhat rutiinisi!

Itseään ei kehitä tietoisesti

Ajatukset uudesta kumppanista eivät katoa itsekseen. Jos mielessä on seksin aikana uuden kumppanin vartalon tai peniksen sijaan vanha kumppani, on tietoinen itsensä kehittäminen paikallaan. Uusi kumppani ei muutu eksäksi sillä, että asian kuvittelee näin – ei edes hekuman hetkellä uuden kumppanin kanssa silmät tiukasti kiinni painettuina.

MTV3/Helmi

Lähde: Men's Health

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja