Mainos

Näin Auer-juttu jatkuu tällä viikolla

Anneli Auerin puolustus pääsee tänään ruuvaamaan poliisitodistajia, kun vuonna 2006 tapahtuneen Jukka S. Lahden henkirikoksen käsittely jatkuu Satakunnan käräjäoikeudessa Porissa. Juttua puidaan tällä viikolla maanantaista keskiviikkoon.

MTV3 seuraa oikeudenkäyntiä koko julkisen käsittelyn. Joitain osia saatetaan ruotia suljetuin ovin. MTV3:n LIVE-seuranta jatkuu erikoissivuilla tänään aamulla, kun oikeudenkäynti alkaa 9.30.

Viime viikon viimeisenä käsittelypäivänä kuultiin syyttäjän kutsumia poliisitodistajia. Tänään on vuorossa viisi puolustuksen nimeämään poliisia. Etukäteen puolustus on nimennyt teemaksi rikospaikkatutkimukset. Oletettavaa siis on, että puolustus tenttaa poliiseja rikospaikan virheistä.

Puolustus on halunnut myös kuulla keskusrikospoliisin rikoslaboratorion Anja Yttiä verijälkitutkimuksesta. Yttiä kuultiin muuten myös Bodom-oikeudenkäynnissä 2005. Ytti korosti Bodom-jutussa kuinka verijälkitutkijoiden tehtävä on vastata kysymykseen miksi, eikä suoranaisesti etsiä kehenkään viittaavia tosiasioita. Puolustus haluaa kyseenalaistaa vahvasti Auerin syyllisyyden puolesta todistaneen Helsingin rikospoliisin Mika Taurun havainnot.

Maanantaina puidaan Jukka S. Lahden vammoja

Yksi kiistanaihe on se onko miehen jalkapohjassa haavoja ja mistä se kertoo. Syyttäjän mukaan näitä ei ole, mutta puolustuksen mukaan on. MTV3:n tietojen mukaan ruumiinavausvalokuvissa haavoja löytyy vasemmasta jalkapohjasta, mutta oikeasta ei.

Epäilemättä tästäkin syntyy kiivasta keskustelua oikeussalissa.

Tiistaina Auerin vammat, hiustukko ja kuituja

Tiistai on yksi keskeisimmistä teknisten tutkimusten päivistä. Esillä on useita keskeisiä, mutta kiistanalaisia teknisiä todisteita. Syyttäjä ja puolustus ovat täysin eri mieltä niiden merkityksestä.

Aluksi puidaan sitä, onko Anneli Auer pistänyt itseään puukolla. Hänellä oli keuhkoihin ulottuva pistovamma.

Todistajia kuullaan myös hiustukosta, joka löytyi ruumiin alta. Miten Auerin hiuksia on joutunut sinne? Syyttäjän mukaan Auer ja Lahti ovat kamppailleet ja hiukset ovat siitä. Puolustuksen mukaan tällaista taistoa ei ole ollut.

Keskeisiin todisteisiin lukeutuvat myös ruskeat kuidut. Syyttäjän mukaan Auerilla on ollut ruskea paita, koska sen värisiä kuituja on löytynyt tekopaikalta ja uhrin kynsien alta. Tällaista ruskeaa paitaa ei ole kuitenkaan löytynyt poliisitutkimuksissa ja Auerilla oli poliisin tullessa paikalle punainen paita.

Syyttäjän mukaan Auer on vaihtanut paitaa, mutta puolustus on eri mieltä.

Puolustuksen mukaan ei ole uskottavaa, että Auer olisi verityön jälkeen vaihtanut paitaa ja puukottanut itseään vanhimman tyttärensä nähden. Paitakin olisi pitänyt piilottaa paikkaan, josta poliisi ei ole sitä löytynyt.

Tiistaina puidaan myös tekoaseeksi epäillyn veitsen alkuperää ja paikalta löytyneen halon dna-jälkiä.

Keskiviikkona hätäpuhelu

Auerin soittama hätäpuhelu tallentui nauhalle ja sen merkitys on esillä keskiviikkona. Syyttäjän mukaan se sulkee pois ulkopuolisen tekijän, mutta Auerin puolustuksen mukaan ei.

Nauhoituksesta on tehty useita eri analyyseja FBI:n laboratoriota myöten ja näistä esitetään näkemyksiä ja kuullaan todistajia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.