Näin asuu presidentti Tarja Halonen – katso upeat kuvat

Presidentti Tarja Halosella on käytettävissään kolme kiinteistöä asunto- ja edustustarkoituksiin: Presidentinlinna sekä Mäntyniemi Helsingin kaupungissa ja Kultarannan huvilatila Naantalin kaupungin Luonnonmaalla.

Halonen asuu kesäkauden Kultarannassa, jossa hän voi järjestää tapaamisia, neuvotteluja sekä vastaanottoja ja muita edustustilaisuuksia. Kultaranta tarjoaa presidentille upeat, luonnonkauniit puitteet kesäasumiseen.

Kiinteistöllä sijaitsee graniitista rakennettu Kultarannan sekä useita puisia asuin- ja talousrakennuksia, kasvihuoneita, puutarhaviljelyksiä sekä metsää. Keskeinen nähtävyys on Kultarannan puisto, joka yhdeltä sivultaan rajoittuu mereen.

56 hehtaarin kokoisella alueella on vapaa-ajan viettoon tarjolla muun muassa tenniskenttä, kaksi lentopallokenttää, pienoisgolf sekä kolmatta kesää käytössä oleva edustusvene.

Alueelta löytyy myös luonnollisesti presidentille oma sauna. Erillinen rakennus sijaitsee kahden punaisen graniittikalliosaaren välissä.

Kultarannan linna käsittää 360 neliötä kahdessa kerroksessa. Alueella sijaitsee myös uusi, moderni vierastalo, jonne presidentti majoittaa kesävieraitaan.

Kesäaikana yleisöllä on vapaa pääsy Kultarannan puistoon perjantai-iltapäivisin. Muina aikoina kiertokäyntejä järjestää Naantalin kaupungin matkailutoimisto.

Etsitkö kesäasuntoa? Katso myynnissä olevat lomakodittäältä.

Upea Mäntyniemi

Kun presidenttien entinen virka-asunto Tamminiemi jäi 1981 sairastuneen presidentti Kekkosen käyttöön, valtioneuvosto päätti rakentaa tasavallan presidentille uuden virka-asunnon.

Mäntyniemi valmistui Helsingin Meilahteen vuonna 1993. Asunnon rakennuskustannukset olivat yhteensä 200 miljoonaa markkaa.

Mäntyniemen kokonaispinta-ala on 2 200 neliömetriä, josta tasavallan presidentin käytössä asunto-, työ- ja edustustarkoituksiin on 1400 neliömetriä. Muut tilat ovat tasavallan presidentin kanslian käytössä tai varattu huolto-, varasto- ja teknisiksi tiloiksi.

Mäntyniemessä presidentti voi myös järjestää tapaamisia ja neuvotteluja sekä suppeampia edustustilaisuuksia. Kesäaikana Helsingin kaupungin matkailutoimisto järjestää kiertokäyntejä Mäntyniemeen useana päivänä viikossa.

Katso minkälaisia asuntoja on myynnissä HelsingissäJokakoti.fi-palvelusta.

Presidentinlinnalla monenlaista käyttöä

Presidentinlinna valmistui vuonna 1820 kauppias Heidenstrauchin asunnoksi sekä liike- ja varastotiloiksi, mutta se ostettiin 1834 valtiolle ja kunnostettiin Venäjän keisarin ja Suomen suuriruhtinaan Helsingin virka-asunnoksi.

Alkuperäistä rakennusta on laajennettu, muutettu ja kunnostettu useasti. Linnan lattiapinta-ala on lähes 3000 neliömetriä. Linnassa sijaitsevat tasavallan presidentin kanslian työ- ja aputilat sekä edustustilat.

Linnassa tasavallan presidentti järjestää vuotuisen itsenäisyyspäivän vastaanoton ja muita vaativia edustustilaisuuksia sekä tapaamisia ja neuvotteluja. Helsingin kaupungin matkailutoimisto järjestää kiertokäyntejä linnaan kahtena päivänä viikossa ympäri vuoden.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja