Mainos

Näin armottoman tehtävän eteen Nokia Lumia 900 joutuu USA:ssa

Nokian Amerikan valloitukseen rynnistävä Lumia 900 -lippulaivapuhelin tulee myyntiin Yhdysvalloissa viikon päästä.

Markkinaosuuksien haaliminen Yhdysvalloissa tulee olemaan Nokialle kuitenkin äärimmäisen kova tehtävä ja liikkeelle on lähdettävä suorastaan olemattomista lähtökohdista.

Lumia 900 käyttää Nokian uuden strategian mukaisesti Microsoftin kehittämää Windows Phone -käyttöjärjestelmää, joka ei ole toistaiseksi lyönyt itseään läpi Yhdysvalloissa kuin muuallakaan maailmassa. Kyseessä onkin nyt todellinen näytön paikka Nokian lisäksi myös Microsoftille.

Nokian on onnistuttava paluussaan Yhdysvaltain markkinoille nyt jos koskaan. Taisteluun lähdetäänkin järein asein. Yhdysvaltalainen teleoperaattori AT&T totesi viikolla, että Lumia 900 tulee saamaan yhtiöltä kaikkien aikojen suurimman julkistuksen.

Lumia 900 -kännykkää vastassa Amerikan mantereella on kuitenkin kaksi suurta ja paikkansa vakiinnuttanutta peluria: Apple ja Googlen Android-armada.

Yhdysvaltain älypuhelinrintaman avainlukuja

Tutkimusyhtiö ComScore kertoi aiemmin tässä tutkimuksestaan, jonka mukaan jo yli 100 miljoonaa amerikkalaista käyttää älypuhelimia.

Android-alustan osuus Yhdysvaltain älypuhelimissa oli tammikuuhun tultaessa 48.6 prosenttia. Toisena tuli Apple 29.5 prosentin osuudella. Kolmantena oli kanadalainen RIM 15.2 prosentin osuudella. Windows Phonen osuus oli Yhdysvalloissa vaatimattomat 4,4 prosenttia ja Symbianin 1,5 prosenttia.

Miten amerikkalaiset käyttävät kännyköitään?

ComScoren tutkimuksen mukaan kaikkiaan 234 miljoonaa amerikkalaista käytti tammikuuhun tultaessa joko peruspuhelinta tai älypuhelinta.

Kaikista kännyköiden käyttäjistä 74,6 prosenttia käytti kännykkäänsä tekstiviestien kirjoittamiseen. Sovelluksia kännykällään oli ladannut 48,6 prosenttia amerikkalaisista ja kännykän nettiselainta oli käyttänyt 48,5 prosenttia vastaajista.

Sosiaalisten sivustojen ja blogien selailuun kännykkää oli käyttänyt 35,7 prosenttia vastaajista. Pelejä kännykällään pelasi 31,8 prosenttia amerikkalaisista ja 24,5 prosenttia käytti kännykkäänsä musiikin kuunteluun.

Oletettavaa kuitenkin on, että älypuhelimien tapauksessa sisältöpalvelujen käyttö on keskimääräistä huomattavasti runsaanpaa.

ComScoren tutkimukseen Yhdysvalloissa osallistui kaikkiaan 30 000 yli 13-vuotiasta henkilöä.

"Windows Phone tarvitsee useita houkuttelevia puhelinmalleja"

Uutistoimisto Reuters kertoi tammikuussa Kantar Worldpanel ComTech -tutkimuksesta, jossa oli tutkittu älypuhelimien myyntiä yhdeksällä merkittävällä markkina-alueella viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä. Tutkimuksen mukaan Applen myynti oli kasvamassa nopeampaa tahtia kuin Androidin.

Tutkituilla yhdeksällä avainmarkkina-alueella Windows Phone -puhelimien osuus oli viimeisellä vuosineljänneksellä vain vajaat 2 prosenttia, vaikka Nokia julkaisikin loppuvuonna näkyvästi Lumia-mallejaan.

Kantar Worldpanelin mukaan Nokian nykyisen lippulaivapuhelimen Lumia 800:n lisäksi on saatava useita muita houkuttelevia Windows-puhelimia ennen kuin Windows Phone -käyttöjärjestelmä pystyy haastamaan toden teolla Applen, Androidin ja BlackBerryn.

Ainakin Nokia ja teleoperaattori AT&T tuntuvat uskovan vahvasti, että Lumia 900 -puhelimella on eväät kyseiseen haastavaan tehtävään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.