Näin aikuisviihteen liikakäyttö pilaa seksielämäsi

Seksuaaliterapeutti Ian Kerner vertaa aikuisviihdettä showpainiin: se on teennäistä, epäaitoa ja pinnallista. Hän vertaa sitä myös roskaruokavalioon: kuin pitäisi itseään hengissä energiajuomilla ja nallekarkeilla, kun voisi sen sijaan nauttia gourmet aterioista.

CNN.comin The Chart -blogissa seksuaaliterapeutti Ian Kerner toteaa, että intenetissä jatkuvasti saatavilla oleva aikuisviihde on lisännyt miesten masturbointia jopa viisinkertaisesti. Masturbointi on hyvä ja vaalittava asia, mutta kaikissa asioissa on muistettava kohtuus. Seksuaaliterapeutin mukaan yliaktiivinen masturbointi vaikuttaa varsinkin keski-ikäisiin miehiin, joiden palautumiskyky erektioiden välillä on erilainen kuin nuorilla miehillä.

Aikuisviihteen seurauksena myös parisuhdeseksi kärsii. Kernerin mukaan yhä useampi miehistä on tottunut ja puutunut visuaalisiin ärsykkeisiin ja netistä saatavaan stimulaatioon, joten he eivät pysty keskittymään ja nauttimaan seksistä kumppaninsa kanssa. Vaikka he ovat fyysisesti kiihottuneita, henkisesti seksi ei tunnu yhtä järisyttävältä ja jännittävältä. Yhdysvalloissa tällainen aikuisviihderiippuvaisuus on saanut määritelmän SADD (Sexual Attention Deficit Disorder) eli vapaasti suomennettuna seksuaalisen keskittymiskyvyn puute.

Kerner uskoo, että alati kasvavan aikuisviihdeteollisuuden vaikutuksista on nähty vasta jäävuoren huippu.

Aikana ennen nettiaikuisviihteen vallankumousta eroottista materiaalia ei ollut saatavilla yhtä helposti ja jatkuvasti: se oli videovuokraamoissa, postimyynnissä, alan liikkeissä ja lehtihyllyjen ylähyllyillä. Ihmiset luottivat mielikuvitukseen ja eroottisiin muistoihinsa kiihotusta etsiessään.

Kerner kehottaakin välillä ottamaan aikalisän aikuisviihteen katselusta, ja antamaan mielikuvitukselle vallan. Voit yllättyä, miten hyvää tauko aikuisviihteestä tekee!

MTV3/Helmi

Lähde: The Chart, CNN.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja