Näillä kolmella sanalla voit muuttaa elämäsi

Haluaisitko muuttaa elämäsi, mutta et vain uskalla? Tai elätkö elämääsi kiireen keskellä ilman lepotaukoja tai pakotietä pois? Usko tai älä, mutta sanavarastostasi löytyy kolme sanaa, jotka voivat muuttaa elämäsi: ”Kyllä”, ”ei” ja ”uskallan”.

Jos et ole tyytyväinen elämääsi, voit muuttaa sitä pohtimalla, mitä toivot ja opettelemalla sen jälkeen tarttumaan tilaisuuteen.

1. Kyllä

Haluaisitko uusia ystäviä, kokemuksia, harrastuksia tai vaikkapa uuden työpaikan? Opettele sanomaan ”kyllä” useammin kuin aikaisemmin, niin toiveesi voivat toteutua.

Älä kieltäydy suoralta kädeltä ylimääräisistä työtehtävistä, juhlista tai ystävän ehdottamasta harrastehetkestä. Sanomalla ”kyllä” saatat saada upeita ja uusia hetkiä elämääsi, jotka kantavat eteenpäin arjen keskellä.

2. Ei

Sanan ”ei” opettelu on ensiarvoisen tärkeää ihmiselle, jonka aikataulut ovat täynnä ja joka elää jaksamisensa äärirajoilla.

Jos kaipaat rauhallisempaa elämää ja koet olosi väsyneeksi, opettele kieltäytymään asioista. Usein ehdotuksiin tulee suostuttua ilman, että pohdit onko sinulla todella aikaa tai halua tarttua tehtävään. Harjoittele kieltäytymistä peilin edessä tai mieti jo etukäteen, miten voit kieltäytyä sinulle tarjottavista asioista.

Käy läpi myös elämäsi tämän hetkisiä asioita: Onko jotain, josta haluaisit luopua? Esimerkiksi vanhat tuttavat voivat muuttua todellisiksi energiavarkaiksi ajan saatossa ja harrastukset epämiellyttäviksi. On osattava myös luopua ja kieltäytyä asioista, jotka vaikuttavat liikaa omaan jaksamiseen.

3. Uskallan

Haaveiletko esimerkiksi työpaikan vaihdoksesta, mutta suuri asuntolaina ja rutiinit pitävät sinua aloillasi? Pohdi, oletko koskaan uskaltanut jotain, joka ehdottomasti kannatti? Opettele uskaltamaan ja keksi keinot, joiden avulla voit toteuttaa unelmasi – voisitko ehkä hakea uutta työpaikkaa, vaikka olet edelleen palveluksessa vanhalla työnantajallasi? Jos rahatilanne mietityttää, olisiko aika vaihtaa pienempään tai muuttaa hieman kauemmas?

Unelmien toteuttaminen on loppujen lopuksi vain sinusta itsestäsi kiinni, joten uskalla tarttua niihin.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja