Mainos

Myrskyt höykytelleet useita Euroopan maita

Pohjanmerellä kaksi alusta joutui merihätään, Hampurissa vesi nousi kauppatorille.

Myrskyt koettelivat tänään Brittein saarien lisäksi muutakin Eurooppaa. Esimerkiksi Hampurissa vesi nousi kauppatorille, kun Franziksi nimetty matalapaine ravisteli Pohjois-Saksaa.

Belgiassa yksi ihminen kuoli moottoritiellä, kun hän menetti autonsa hallinnan kovassa tuulessa. Tuulennopeudeksi mitattiin melkein 28 metriä sekunnissa.

Tshekissä myrsky repi puita juuriltaan ja vahingoitti talojen kattoja sekä sähkölinjoja. Tuuli puhalsi lähellä Puolan rajaa yli 41 metriä sekunnissa.

Pohjois-Itävallassa 1200 kotia oli ilman sähköä. Lisäksi Wienin ja Salzburgin välinen moottoritie jouduttiin sulkemaan joksikin aikaa.

Unkarissa junaliikenne oli paikoin poikki sään takia. Kaatuneet puut vaurioittivat autoja ja asuintaloja.

Rahtilaiva vältti törmäyksen Pohjanmerellä

Ruotsalainen rahtialus vältti viime yönä täpärästi törmäyksen kaasunporauslauttoihin Pohjanmerellä Englannin itärannikolla. Alusta hinattiin iltapäivällä turvaan kohti Hullin satamaa.

Rahtilaiva vaarassa törmätä kaasunporauslauttaan Pohjanmerellä

Lannoitteita kuljettaneen Vindö-rahtilaivan moottorit sammuivat ja se oli lähellä ajautua päin Murdoch-kaasunporauslauttaa. Törmäysvaaran vuoksi työntekijät evakuoitiin kaasunporauslautalta. Alus kuitenkin vältti ensimmäisen törmäyksen, minkä jälkeen se oli vielä vaarassa törmätä toiseen, miehittämättömään kaasunporauslauttaan.

Aluksen moottorit saatiin kuitenkin viime hetkessä osittain toimimaan ja se onnistui ohittamaan lautan.

Alus tuli ohjauskyvyttömäksi kovassa merenkäynnissä eilen iltapäivällä. Saksalaisen varustamon liikennöimässä Vindössä on yhdeksänhenkinen miehistö. Laivalla on lastinaan yli 4000 tonnia lannoitteita.

Sukeltajien tukialus merihädässä

Pohjanmerellä joutui tänään merihätään toinenkin laiva, kun Orelia-niminen sukeltajien tukialus kärsi konerikon Skotlannin rannikon edustalla. Aluksessa on 94 ihmistä.

Skotlannin merivartioston alus onnistui kuitenkin saamaan aluksen hinaukseen. Oreliaakin oltiin illallaa hinaamassa kohti lähintä satamaa.

Irlanninmerellä puolestaan etsittiin tuloksetta seitsemää kalastajaa kahdesta uponneesta troolarista. Toiveita kalastajien löytämisestä elossa ei juuri ollut.

Pere Charles- ja Honeydew II -troolarit upposivat keskiviikkona ja eilen.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.