Mainos

Myrsky riehui Tanskassa ja Ruotsissa

Tanskaa ja Etelä-Ruotsia on koetellut erittäin raju talvimyrsky. Tanskassa tuulen nopeus kasvoi puuskissa hirmumyrskylukemiin eli 40 metriin sekunnissa. Myrsky kaatoi puita ja nosti meren pintaa paikoin yli kolme metriä. Kovat tuulet riepottelivat myös Ruotsia. Skoonessa oli illalla yhä yli 10 000 taloutta ilman sähköä. Myrsky ei ole kuitenkaan vaatinut kuolonuhreja.

Myrskyt riepottelivat Jyllantia 30.01.2000

Kova myrsky haittasi Tanskan liikennettä varhain tänään. Tielle noussut merivesi katkaisi tien Ruotsin länsirannikolla Uddevallan ulkopuolella ja Ruotsin tunturialueilla lumi tukki teitä. Autoliikenne Ison-Beltin yli katkaistiin, useita lauttavuoroja peruttiin ja junaliikenne Kööpenhaminasta Saksaan oli poikki. Tuulen nopeus oli Tanskassa paikoitellen 40 metriä sekunnissa. Puita oli kaatunut teille monin paikoin ja tuuli oli repinyt kattotiiliä koko Tanskassa.

Ruotsin länsirannikolla Uddevallan ulkopuolella tie suljettiin liikenteeltä, koska myrsky painoi meriveden tielle. Myös Uddevallan eräitä kaupunginosia peitti vesi. Noin 10 000 taloutta oli ilman sähköä Ruotsin eteläosissa. Ruotsin tunturialueilla lumi tukki monia teitä.
-Aurausautoja oli vaikea saada esiin ja monet autot ovat juuttuneet teille, kerrottiin tielaitokselta Härnösandissa.

Myrsky riepotteli Skoonea 30012000

Myös Saksan pohjoisrannikolla myrskysi. Meriveden pinta oli 2,5 metriä tavallista korkeammalla. Saksan Harzissa hiihtäjä kuoli, kun puu kaatui hänen päälleen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.