Mainos

Myrkkyviina tappanut kolme Etelä-Pohjanmaalla

Kymmenkunta ihmistä on saanut vakavia oireita nautittuaan myrkyllistä viinaa juomaseurueessa joulukuussa. Tapauksen vuoksi on pidätetty yksi mies, jonka epäillään tarjonneen myrkyllistä alkoholia.

Kolme ihmistä on kuollut juotuaan myrkyllistä alkoholia Kauhavalla Etelä-Pohjanmaalla. Kuolleet ovat viisikymppisiä paikkakuntalaisia. Epäilyksenä on, että viina olisi ehkä pilattu tahallaan ja juotettu muulle seurueelle joulun tienoilla. Useat ihmiset saivat alkoholista myrkytyksen.

Viinaa on juonut kymmenkunta ihmistä ja saanut siitä oireita. Kuolemantapausten lisäksi ainakin kolme ihmistä on joutunut tehohoitoon.

Tapauksen takia on pidätetty yksi mies, jonka epäillään tarjonneen myrkyllistä alkoholia. Häntä vaadittaneen vangittavaksi huomenna Kauhavan käräjäoikeudessa. Miestä epäillään ilmeisesti törkeästä pahoinpitelystä tai kuolemantuottamuksista.

Rikosnimike riippuu siitä, epäilläänkö miehen myrkyttäneen tahallaan viinaa vai onko keitokseen lipsahtanut sopimatonta ainetta vahingossa. Pidätetty mies ei ole itse juonut tekemäänsä alkoholia tai ei ainakaan ole siitä sairastunut.

Juoma todennäköisesti autokemikaalia

Jutun tutkinnanjohtaja komisario Olli-Pekka Punkari Lapuan poliisista ei vahvista tietoa kuolleiden määrästä. Hänen mukaansa "tapaukseen liittyy mahdollisesti muutama kuolemantapaus". Enempää hän ei suostu kertomaan.

Punkari ei myöskään vahvista epäilystä, jonka mukaan viina olisi ehkä tahallaan myrkytetty. Myrkyllistä viinaa on Punkarin mukaan tarjoiltu joulukuussa yksityisasunnossa Kauhavalla. Viinaa ei ole levitetty ulkopuolisille, vaan sitä on hänen mukaansa juotu "tuttujen kesken".

Poliisi on saanut haltuunsa kyseistä alkoholia, mutta sen tarkemmasta koostumuksesta ei ollut vielä torstaina tietoa. Aine on tutkittavana keskusrikospoliisin rikoslaboratoriossa. Tuloksia sieltä odotetaan tämän viikon aikana.

Helsingin yliopiston oikeuskemian professori Erkki Vuoriaine uskoo, että aine on todennäköisesti jotain autokemikaalia, kuten tuulilasinpesunestettä.

- Mikään itse tehty hiivalla käytetty alkoholijuoma ei voi muodostaa tappavia myrkkyjä, ellei siihen ole sekoitettu jotain.

Uhrit on jo kuultu

Poliisi otti tiistai-iltana kiinni miehen, jonka epäillään tarjonneen myrkyllistä viinaa. Hänestä aiotaan jättää vangitsemisvaatimus Kauhavan käräjäoikeuteen huomenna. Kuulustelut ja jutun tekninen tutkinta jatkuivat tänään. Uhrit on pääosin kuultu.

Tutkinnanjohtaja Punkari sanoo, ettei yhdelläkään sairastuneella ole enää hengenvaaraa.

Pienessä Kauhavan kaupungissa tapaus on herättänyt suurta hämmennystä. Asiasta on paikallisten keskuudessa tiedetty melko laajasti jo joulun aikoihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.