Myös presidentti Trump laittoi lusikkansa brexit-soppaan – kehuu pääministeri Johnsonia: "Vaaditaan hänen kaltaistaan miestä, että brexit saadaan tehdyksi"

Mitä Donald Trump sanoo Saudi-Arabian öljylaitosiskuista maailman johtajille? Presidentti puhui YK:n yleiskokouksessa 38:59
Mitä Donald Trump sanoo Saudi-Arabian öljylaitosiskuista maailman johtajille? Presidentti puhui YK:n yleiskokouksessa.

Britannian myllerrykseen on laittanut lusikkansa myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump. Trumpin mukaan olisi hirveää, jos pääministeri Boris Johnsonin brexit-suunnitelmat estettäisiin.

– Vaaditaan hänen kaltaistaan miestä, että se (brexit) saadaan tehdyksi, Trump sanoi ja lisäsi uskovansa, että Johnson siihen pystyy.

Jo aiemmin YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa puhuessaan Trump ilmaisi, että haluaisi solmia "mahtavan" kauppasopimuksen EU-eron partaalla olevan Britannian kanssa.

Brexitin kannattajana tunnettu Trump myös alleviivasi puheessaan, että tulevaisuus kuuluu suvereeneille ja itsenäisille valtioille.

Trump ja Johnson tapasivat kokouksen yhteydessä.

Oikeuden päätökseen tyytymätön Johnson piti edelleen kiinni suurimmasta lupauksestaan eli siitä, että Britannia jättää EU:n lokakuun viimeisenä päivänä.

Lue myös:

    Uusimmat