Mainos

Myös miehet kykenevät näyttelemään orgasmin

Niin, orgasmia osaavat näytellä myös miehet – lue miten!

Orgasmin teeskentely liitetään pääasiassa naisten seksuaalikäyttäytymiseen. Yhdysvaltalaisten tutkimusten mukaan 53–65 prosenttia naisista on ainakin joskus elämänsä aikana teeskennellyt saavansa orgasmin. Osmo Kontulan tekemän selvityksen mukaan ainoastaan kolmasosa suomalaisista naisista ei ole koskaan teeskennellyt orgasmia.

Orgasmin teeskentely ei kuitenkaan ole vierasta miehillekään. Tästä huolimatta moni on siinä harhaluulossa, että orgasmin teeskenteleminen on miehille mahdotonta. Tämä siksi, että orgasmi ja ejakulaatio ovat niin läheisesti yhteydessä toisiinsa. Koska ejakulaatiota ei voi teeskennellä, on monen mielestä myös orgasmin teeskenteleminen miehille mahdotonta.

Kuinka moni mies teeskentelee orgasmin?

Miesten orgasmin teeskentelyä on tutkittu harmittavasti vain muutamassa tutkimuksessa. Steiner havaitsi tutkimuksessaan, että 36 prosenttia miehistä on ainakin kerran teeskennellyt saaneensa orgasmin. Toisaalta Steinerin tutkimuksen mukaan 16 prosenttia miehistä on orgasmin saadessaan valehdellut kumppanilleen, ettei saavuttanut orgasmia.

Edellisten ohella miehet teeskentelevät olevansa kiihottuneita. Peräti 57 prosenttia Steinerin tutkimukseen osallistuneista miehistä oli näytellyt kumppanilleen olleensa kiihottuneemmassa tilassa mitä he todellisuudessa olivat. Rebecca Plante havaitsi, että monilla miehillä on taipumusta myös teeskennellä seksin olevan tärkeämpää kuin uni. Planten mukaan miehet saattavat lisäksi teeskennellä, että kumppanin saama mielihyvä on tärkeämpää kuin heidän itsensä kokema seksuaalinen nautinto.

Steinerin tutkimuksessa selvitettiin myös tilanteita, joissa miehet ovat teeskennelleet saavansa orgasmin. 73 prosenttia orgasmin teeskennelleistä miehistä ilmoitti tehneensä sen yhdynnässä, 14 prosenttia saadessaan suuseksiä ja 10 prosenttia manuaalisen stimulaation aikana.

Kansasin yliopiston tutkijat Charlene Muehlenhard ja Sheena Shippee saivat selville, että kaiken kaikkiaan 25 prosenttia heidän tutkimukseensa osallistuneista miehistä oli teeskennellyt orgasmin. Muehlenhard ja Shippee pyrkivät myös saamaan selville tilanteita, joissa miehet ovat teeskennelleet orgasminsa. 80 prosenttia miehistä oli teeskennellyt orgasmia emätinyhdynnässä. Suuseksin aikana orgasmia oli näytellyt 11 prosenttia miehistä ja käsiseksin aikana kaksi prosenttia.

Miehet siis kykenevät näyttelemään uskottavasti orgasmia myös tilanteissa, joissa kumppanin pitäisi nähdä tai kokea miehen siemensyöksy. Suurimmalla osalla miehistä kun tapahtuu orgasmin hetkellä myös ejakulaatio.

Muehlenhardin ja Shippeen tutkimuksessa tuli ilmi, että osa miehistä voihkii käsiseksin aikana ja lopulta peittää terskan kädellään ja väittävää kumppanilleen ejakuloineensa. Tämän jälkeen miehet näyttelevät uupunutta ja menevät muka pesemään siemennesteen pois peniksestään.

Orgasmin teeskentelyn kohteeksi joutuu yleensä oma kumppani, sillä 53 prosentissa tapauksista miehet näyttelivät saavansa orgasmin vakituiselle partnerilleen. Seurustelusuhteen aikana orgasmia oli teeskennellyt 16 prosenttia miehistä. Ystävälleen orgasmia oli näytellyt yhdeksän prosenttia ja uudelle tuttavuudelle 7 prosenttia miehistä.

Kuinka miehet näyttelevät orgasmia?

Miehet teeskentelevät Muehlenhardin ja Shippeen mukaan orgasmia pääasiassa käyttäen hyväkseen kehon liikkeitä (42 prosenttia), päästäen äännähdyksiä (36 prosenttia) tai ilmaisemalla orgasmin sanoin (13 prosenttia).

Kehon liike

Prosentit

Uupuneen ja voimattoman näytteleminen

11

Hengityksen pidättäminen, lihasten voimakas jännittäminen

9

Liikkuminen tai työntyminen nopeammin tai kovemmin

9

Orgasmin osoittaminen kasvojen ilmeillä

7

Hengityksen kiihdyttäminen tai voimistaminen

7

Kumppanin vetäminen lähemmäksi tai tarttuminen lujaa kumppaniin

2

Muu kehollinen näytteleminen

22

Äännähdysten päästäminen

Prosentit

Voihkinta

16

Huutaminen

2

Epämääräinen äännähtäminen

18

Verbaalinen ilmaisu

Prosentit

Ilmoitetaan selvästi orgasmin saamisesta

11

Muut selitykset

4

Muut menetelmät orgasmin teeskentelemiseksi

Prosentit

Kerrotaan kumppanille orgasmin saamisesta tai vastataan myöntävästi kumppanin kysyessä asiaa

27

Lopetetaan seksi

18

Poistetaan kondomi, joka heitetään pois tai piilotetaan

16

Kehutaan kumppania tai kokemusta

11

Ei korjata kumppanin olettamusta orgasmista

2

Mikäli tekniikoita verrataan naisten vastaaviin, niin naiset päästävät miehiä enemmän erilaisia äännähdyksiä näytellessään orgasmia. Naisista äännähtelee 61 prosenttia, kun miehillä vastaava luku on 36. Naisten orgasmin teeskentelyssä erilaiset huohotukset ja niiden voimistaminen näyttelevätkin merkittävää roolia. Miehillä yhdyntäliikkeiden voimistaminen sekä nopeuttaminen ovat tärkeimpiä keinoja orgasmin teeskentelyssä yhdynnän aikana.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Teksti: Kari Heusala

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.