Mainos

Myllylä ei kykene todistamaan yleisön läsnä ollessa

Olympiavoittaja Mika Myllylää kuullaan hiihtodopingjutussa ilman yleisön läsnäoloa. Käräjätuomari Maritta Pakarisen mukaan Myllylä ei kykene kertomaan asioista, jos yleisöä on salissa läsnä.

Kyse ei ole suljetusta käsittelystä, vaan poikkeusjärjestelystä joka Pakarisen mukaan on pakko tehdä, jos Myllylää aiotaan saada kuultua oikeudenkäynnissä.

Myllylä ei ole oikeudessa paikalla, vaan häntä kuullaan videoyhteydellä.

Pakarisen mukaan pyyntö järjestelystä oli tullut puoli tuntia ennen iltapäiväistunnon alkua. Pakarisen mukaan tilanne oli se, että jos yleisö olisi ollut läsnä Myllylä olisi saanut häntä tukemassa olleelta terveydenhuollon henkilöltä lääkärintodistuksen siitä ettei kykene todistamaan.

Nauhoite Myllylän kuulemisesta on julkinen.

Tiedotusvälineet "muu henkilö"

Myllylää kuultiin yleisön läsnäolematta, koska todistajaa voidaan kuulla asianosaisen tai muun henkilön läsnä olematta, jos tuomioistuin harkitsee tämän soveliaaksi ja menettely on tarpeen jos kuultava muuten jättäisi ilmaisematta, mitä asiasta tietää.

Tässä tapauksessa oikeus tulkitsi koko yleisön "muuksi henkilöksi".

Aiemmin tällä sivulla kerrottiin virheellisesti, että Myllylää kuultiin yleisön läsnäolematta, koska se olisi ollut tarpeen todistajan suojaamiseksi henkeen tai terveyteen kohdistuvalta uhalta. Tämä peruste on saman lakipykälän aiempi kohta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.