Muusin monet maut 8.11.1999

toim. Kati Nappa

Perunamuusi on herkullinen ruoka, joka maistuu yleensä kaikille. Voit valmistaa sen itse jauhoisista perunoista tai käyttää hyväksesi puolivalmisteita. Pakastealtaasta löydät muusiainesta, kuivatavarahyllyltä erilaisia muusihiutaleita ja jauheita.

Annoshinnat (200 g) vaihtelevat 1,15 mk:sta 2,40 mk:aan Edullisimpia ovat ne, joissa maitojauhe on mukana. Itsetehty muusi maksaa 40-120 penniä perunoiden hinnasta riippuen.

Muusijauheet- ja varsinkin hiutaleet ovat käteviä leivonnassa, laatikoissa, sosekeitoissa, vararuokana jne. Muusin mausteeksi sopivat tilli, persilja, ruohosipuli ja muut yrtit, tuore tai maustekurkku raastettuna, juustoraaste, valkosipuli, muskotti, nokare rasvaa, tilkka hyvää öljyä jne. Muusiin joukkoon sopivat myös muut kasvikset kuten porkkana, palsternakka, lanttu, pinaatti, nokkonen, sienet, sipuli ...

Itsetehty muusi eli perunasose


n. 700 g jauhoisia perunoita
vettä 1-2 dl maitoa tai
keitinvettä+ maitojauhetta
1/2-1 dl suolaa

Kuori perunat ja keitä ne vedessä pehmeiksi kokonaisina tai lohkoina. Kaada vesi tarkkaan pois (talteen) ja soseuta perunat muusinuijalla, sosemyllyllä tai sähkövatkaimella. Lisää kuuma neste vähitellen, mausta ja vatkaa kuohkeaksi.

Lue myös:

    Uusimmat