Mainos

Musta Pörssi tuomittiin sakkoihin

Markkinatuomioistuin katsoo, että Keskon tytäryhtiö K-Yhtiöt on rikkonut kuluttajansuojalain sääntöjä todellisen vuosikoron ilmoittamisessa.

Päätöksen mukaan todellinen vuosikorko ei ole käynyt ilmi selkeästi ja helposti havaittavasti Musta Pörssi -ketjun markkinoinnissa. Musta Pörssi on K-Yhtiöiden aputoiminimi. Viime syksynä ja tämän vuoden alussa Mustan Pörssin markkinoinnissa tarjottiin pörssitili-nimistä tililuottoa, mutta todellinen vuosikorko kerrottiin pienellä tekstillä mainoksen reunassa tai se puuttui kokonaan.

Markkinatuomioistuin totesi K-Yhtiöt Oy:n rikkoneen kuluttaja-asiamiehen antamaan kieltoa ja tuomitsi yrityksen maksamaan 200 000 markan uhkasakon. Tuomioistuin määräsi samalla uuden kiellon, joka annettiin K-Yhtiöille, Keskolle sekä viidelle yksittäiselle Musta Pörssi -kauppiaalle. K-Yhtiöille ja Keskolle asetettiin kummallekin 400 000 markan uhkasakko ja yksittäisille kauppiaille 100 000 markkaa kullekin.

Markkinatuomioistuin otti tapauksen yhteydessä kantaa myös markkinoinnin vastuuseen. Tuomioistuin katsoi, että Mustan Pörssin yhdenmukainen markkinointi hyödytti myös aputoiminimen haltijaa K-Yhtiöitä sekä keskusliike Keskoa, vaikka nämä eivät osallistuneet markkinoinnin välittömään laatimiseen ja rahoitukseen.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja