Mainos

Musiikkia Jupiterista – Maailmankaikkeuden erikoisimmat äänet

Näitä ääniä et ole ennen kuullut – etkä kenties haluakaan, kiitos pahamaineisen "ruskean nuotin".

Millaisia ovat maailmankaikkeuden harvinaisimmat äänet; miltä kuulostavat ihmisen historian ensimmäinen nauhoite, valaiden laulu tai ääni, jota Jupiter tuottaa? Nyt on aika ottaa selvää!

Ensimmäinen nauhoite

Maailman ensimmäinen nauhoite oli Edouard-Leon Scott de Martinvillen nauhoittama. Äänitteellä Martinvillen tytär laulaa kappaletta Au clair de la lune, Pierrot repondit, ja se nauhoitettiin fonoautografilla vuonna 1860. Rakeinen ja humiseva ääni on nykyihmisen korvaan hieman aavemainen.

Shutterstock

Merten konsertti

Eräs tunnetuimpia ja kauneimpia luonnon tuottamista musiikkiesityksistä on valaiden laulu. Erityisesti ryhävalaat pitävät pitkällisiä konsertteja, joissa ne ulvahtelevat, vinkuvat ja napsahtelevat.

Ääniä avaruudesta

NASAn Voyager -luotain nauhoitti matkallaan muun muassa ääntä, jota Jupiter-planeetta tuottaa. Ääni syntyy latautuneiden elektromagneettisten hiukkasten yhteisvaikutuksesta, kertoo Smashinglists.com. Äänimaisema tuntuu pelottavalta, ja tuo huminallaan mieleen ambient-musiikin.

Ruskea nuotti

Oudoin urbaanin legendan statuksen saanut ääni on niin kutsuttu "ruskea nuotti", jonka uskotaan laukaisevan välittömän suolentyhjennyksen ihmisessä, joka sen kuulee. Eräs tv-kanava jopa yritti soittaa ääntä lähetyksessään tavoitteenaan saada katsojakunnassaan aikaan kollektiivinen wc-hätä.

Television kaiuttimet eivät kuitenkaan toista ääntä tarpeeksi hyvin, joten vaikutus jäi puolitiehen – onneksi.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.