Mainos

Museovirasto: Burger King voi korvata rautatieaseman historiallisen ravintolan

Hampurilaisketju Burger King saa Museoviraston puolesta perustaa Helsingin toisen ravintolansa Rautatieaseman historiallisen Eliel-ravintolan tilalle.

Museoviraston mukaan hampurilaisravintolan suunnitelmat huomioivat rakennuksen suojelutavoitteet. Mainostaulujen korkeuksissa ja sijoittelussa on viraston mukaan käytettävä kuitenkin harkintaa. Museovirasto muistuttaa, että ravintolatyömaan suojana tällä hetkellä olevat mainokset ovat vain väliaikaisia rakenteita.

Eliel-ravintola on sijainnut aseman Eliel-salissa. Nimensä se on saanut rautatieaseman arkkitehtikilpailun vuonna 1904 voittaneen Eliel Saarisen mukaan. Ravintolan jugendtyyli keräsi aikoinaan kosolti tunnustusta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Ravintolaa koristaa muun muassa suuri Eero Järnefeltin maalaus, johon on kuvattu Pielisen maisemat.

Eliel-ravintola suljettiin joulukuussa, ja uusi Burger King on tarkoitus avata helmikuussa.

Museovirasto haluaa, että tilaa hallinnoiva VR Yhtymä Oy laatisi tilankäyttöstrategian koko päärautatieasemalle. Strategiassa määritettäisiin eri tilojen kulttuurihistoriallinen arvo ja säilyneisyys sekä laadittaisiin periaatteet, miten muutoksia eri tiloissa voidaan tehdä. Tämä sisältäisi ohjeet myös mainoksille ja valaistukselle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.