Mainos

Murhaajaraiskaaja karkotettiin Suomesta

Murhasta ja seksuaalirikoksista tuomittu Abdiqadir Osman Hussein on karkotettu Somaliaan.

Helsingin poliisin mukaan Somalian kansalaisen Abdiqadir Osman Husseinin maasta karkottamispäätös on pantu täytäntöön.

ABDIQADIR OSMAN HUSSEIN

Syntyi kertomansa mukaan Somalian Mogadishussa vuonna 1974.

Saapui Suomeen toukokuussa 1990 ja haki samana päivänä turvapaikkaa.

Husseinille ei myönnetty turvapaikkaa, vaan hän sai väliaikaisen oleskeluluvan humanitaarisista syistä.

Viimeisin oleskelulupa päättyi toukokuussa 1994, eikä hänelle sen jälkeen ole myönnetty uutta oleskelulupaa.

Sai ensimmäisen rikostuomionsa tammikuussa 1994 Tampereen käräjäoikeudessa. Vankeusrangaistuksen pituus oli 2 vuotta 10 kuukautta ja se langetettiin väkisinmakaamisesta ja lapseen kohdistuvasta haureudesta. Uhri oli 13-vuotias.

Vapautui vankilasta ehdonalaiseen vuonna 1995 ja paria kuukautta myöhemmin surmasi 15-vuotiaan tytön puukottamalla Tampereella. Tuomittiin murhasta elinkautiseen vankeuteen toukokuussa 1996. Oli tuolloin naimisissa ja kahden lapsen isä.

Syyskuussa 2001 Ulkomaalaisvirasto päätti karkottaa Husseinin Suomesta. Viraston mukaan Somalian Somalimaan ja Puntmaan alueet ovat tarpeeksi turvallisia.

Hussein itse vastusti maasta karkottamista ja vetosi pitkään asumisaikaansa Suomessa. UVI kuitenkin katsoi, etteivät oleskeluaika Suomessa tai perhesiteet estäneet karkotuspäätöstä, sillä miehen rikokset olivat niin vakavia.

Vuonna 2005 Hussein päästettiin vankilomalle. Muutaman tunnin lomansa aikana hän käytti törkeästi hyväkseen 4-vuotiasta lasta. Siitä hän sai 1 vuoden ja 3 kuukauden vankeusrangaistuksen.

Helsingin poliisilaitos vastasi täytäntöönpanon järjestelyistä ja palauttaminen Somaliaan toteutettiin yhteistyössä Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen kanssa.

Poliisi ei anna asiasta lisätietoja.

Hussein sai karkotuspäätöksen jo vuonna 2001. Tuolloin hän istui elinkautista vankeutta 15-vuotiaan tytön murhasta. Suomessa ollessaan Hussein on lisäksi raiskannut 13-vuotiaan tytön ja käyttänyt törkeästi seksuaalisesti hyväkseen 4-vuotiasta lasta.

Hussein vapautui vankilasta viime syksynä. Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi hänet pidettäväksi säilössä maasta poistamista varten.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.