Muovipussi on todellinen niksien kultakaivos, lue vinkit!

Kotiin ostosreissuilta kasautuvista muovipusseista on muutakin iloa kuin roskakasseina. Ota pussit mukaan siivoukseen, puutarhaan tai sadeilmalla käsilaukkuun. Oletko ennen kokeillut näitä vinkkejä?

Suurten kauppakassien lisäksi käyttöä on myös pienille muovipusseille, kuten Minigrip-muovitaskuille. Kaiva muovit esille ja anna palaa.

Jälkiruoan ja raasteen tekoon

Oletko valmistamassa piirasta tai jälkiruokaa, johon tarvitset murskattuja pikkuleipiä? Selviät operaatiosta nopeammin ja ilman murusotkua työntämällä piparit pienen muovipussin sisälle. Rullaa kaulimella suljetun pussin ylitse ja tuloksena on herkullista keksimurskaa. Siistiä ja helppoa!

Raastaessasi juustoa, kannattaa raastin sijoittaa muovipussin sisälle. Keittiö pysyy siivona ja saat herkullisen höysteen kokonaan talteen.

Keittopäivien jämät löytävät myös tiensä Minigrip-pusseihin. Täytä muovitasku tähteeksi jääneellä sopalla tai kastikkeella ja säilö pakastimessa. Kun toimit aina näin, ei sinun aina lisukeruokaa kaivatessasi tarvitse hämmentää uutta keitosta. Valitset vain pakastimesta haluamasi pussin ja kuumennat sisällön kattilassa.

Koiranilman pelastus pussista

Sateenvarjo on loistava keksintö, mutta märän sontikan sijoittaminen tuottaa toisinaan vaikeuksia. Ota esimerkiksi vanha muovinen kauppakassi mukaan käsilaukkuun sateisena päivänä.

Kun nouset koiranilmasta vaikkapa bussiin, kääräiset muovisen tee-se-itse-suojuksen sateenvarjon tupeksi. Näin et päädy kastelemaan kanssaihmisiä tai itseäsi, ja voit sijoittaa varjon käsilaukkuusi suoraan käytön jälkeen.

Muovipussit itsensä voit säilöä näppärästi tyhjään wc-paperirullakartonkiin. Vältyt ärsyttäviltä kassikasoilta keittiön nurkissa ja tarvitessasi voit kuljettaa suurenkin määrän pusseja mukanasi sinne, missä niitä kaivataan. Myös tyhjä nenäliinapakkaus on sopiva muovikassien säilö ja annostelija.

Puutarhaniksejä

Puutarhassa tai siivotessa joutuu monesti kykkimään maatasossa polvillaan. Voit tietenkin vaihtaa päälle housut, jotka saavat likaantua. Jos sellaisia ei juuri sillä siunaamalla jostain syystä ole saatavilla, ota käyttöön pari muovikassia. Kääräise pussit polvien ympärille ja sido kiinni polvien taakse.

Liian suuri kukkaruukku madaltuu myös täyttämällä sen pohjan muovikassilla. Varo kuitenkin, ettet peitä pohjan ilma-aukkoa, jos ruukussa on sellainen. Kassin ansiosta et tarvitse pohjan täytteeksi yhtä paljon lannoitetta ja ruukku on myös kevyempi kantaa.

Kalliit ohjeet säilössä

Kodinkoneiden käyttöohjeilla on tapana kadota ja pysyä teillä tietymättömillä, kun niitä kipeimmin kaivattaisiin. Vältä kiperät tilanteet ja teippaa laitteen kylkeen muovipussista tehty tasku, jonne sujautat ohjelehtiön. Löydät tarvittavat neuvot vastedes varmasti.

Lähde: Realsimple.com

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja