Muotisuunnittelija vinkkaa: Suosi tällaisia vaatteita syksyllä

Ivana Helsinki -brändin suunnittelija Jukka Puljujärvi kertoi AVAlle, millaisiin lämpimiin vaatteisiin trenditietoisen ja mukavuudenhaluisen suomalaisen kannattaa tänä syksynä pukeutua.

Suunnittelija Paola Suhosen kanssa Ivana Helsinki -brändin mallistoja suunnitteleva Jukka Puljujärvi tietää, että suomalaiset suosivat erityisen käytännöllisiä vaatteita. Puljujärven vinkeillä on tänä syksynä mahdollista pukeutua samaan aikaan sekä muodikkaasti että lämpimästi.

Syksyinen neule on käytännöllinen

Tarjolla on tänä päivänä paljon neuleita, joiden joukosta jokainen löytää pienellä etsinnällä aivan varmasti omaa silmää miellyttäviä kappaleita kylmeneviin syysiltoihin. Puljujärvi muistuttaa, ettei materiaalin määrää kannata neuleiden kohdalla pelätä.

– Suosittelisin isoja, värikkäitä ja muhkeita neuleita, Puljujärvi vinkkaa.

Suunnittelija muistuttaa, että suomalaisten olisi syytä kokeilla rohkeammin värejä myös syksyllä. Oikeat värivalinnat tuovat syksyisiin asukokonaisuuksiin kaivattua pehmeyttä ja lämpöä.

– Suomalaiset luottavat usein melko harmaaseen ja maanläheiseen linjaan. Ehkä se johtuu tästä luonnosta ja ruskasta, Puljujärvi toteaa.

Suomalaiset ovat entistä kiinnostuneempia muodista

Seuraamalla suomalaiskaupunkien katukuvaa selviää, kuinka suomalaisten kiinnostus huippumuotia kohtaan on viime vuosina kasvanut. Suomalaiselle on vaihtelevien sääolojen vuoksi kuitenkin erityisen tärkeää, että asut ovat käytännöllisiä. Tämä vaikuttaa vahvasti suomalaisten vaatesuunnittelijoiden työn taustalla.

– Suomalainen suunnittelukin on käytännönläheistä, Puljujärvi kertoo.

Vaikka suomalaisia pidetään helposti erityisen arkoina pukeutujina, on muotisuunnittelija huomannut, että tätä ajatusta ollaan vähitellen murtamassa

– Helsinkikin on noteerattu lähiaikoina aika monessa paikassa pukeutumisen pääkaupunkina, Puljujärvi toteaa.

Lue myös:

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja