Mainos

Muotilaukut tulevat krokotiilifarmeilta

Muotiveska on nyt kiiltävää krokotiilin nahkaa, joka on ehkä tuotettu kokonaan Kaukoidän nahkatarhoissa ja -tehtaissa. Tarhausta myös vastustetaan eettisistä syistä.

Krokotiilinahkaisten käsilaukkujen kauppa kasvattaa krokotiilien tarhausta Kaukoidässä. Koska aitojen krokolaukkujen kysyntä on nyt kova luksusputiikeissa ympäri maailmaa, nahkatehtaat esimerkiksi Indonesiassa ovat perustaneet omia krokotiilitarhoja. Tarhaeläinten nahat käytetään vain ylellisyystuotteisiin.

- Me ruokimme ja hoidamme eläimiä, mutta lain mukaan ne ovat hallituksen omaisuutta. Meidän on raportoitava maa- ja metsätalousministeriölle jokaisen eläimen hoidosta, javalaisen krokotiilifarmin ja nahkatehtaan omistaja Erik Wiradinata kertoo.

Tehtaan tuotantojohtajan Richard Lomuanin mukaan krokotiilia ja sen nahkaa pitää käsitellä varoen, jotta siitä saadaan mahdollisimman paljon käyttökelpoista nahkaa.

- Koska krokotiilin nahoista on pulaa, meidän on oltava huolellisia sekä leikkaamisessa että ompelussa, Lomuan sanoo.

Tarhauksella on myös vastustajia, jotka kyseenalaistavat minkä tahansa eläinten tarhauksen pelkästään ylellisyystuotteiden raaka-aineeksi. Osa vastustajista suosittelee myös synteettisiä tuotteita.

Euroopan unioni yrittää valvoa, että sen alueella myytävien krokotiilituotteiden nahka olisi peräisin peräisin tarhoilta. EU:n ulkopuolella saattaa helpommin olla myynnissä myös sellaisia nahkatavaroita, jotka ovat peräisin luonnonvaraisista krokotiileista, käärmeistä ja liskoista. Joukossa on myös uhanalaisia lajeja.

(MTV3-APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.