Muotibrändinsä lopettanut Ivanka Trump: "En tiedä tulenko ikinä palaamaan liike-elämään"

Intialaiskaupunki hätistelee kerjäläisiä Ivanka Trumpin tieltä 2:23

Donald Trumpin neuvonantajana toimiva Ivanka Trump ilmoitti lopettavansa kiistanalaisen muotibrändinsä.

VIDEO: Intialaiskaupunki hätistelee kerjäläisiä Ivanka Trumpin tieltä

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin vanhin tytär Ivanka Trump ilmoitti tiistaina 24. heinäkuuta sulkevansa nimellään kulkevan muotibrändin.

Ivanka Trump astui sivuun yrityksestään yli vuosi sitten. Tähän vaikutti yleinen kritiikki siitä, kuinka Donald Trumpin perhe hyötyy hänen presidenttiydestään.

Tiedotteessa Ivanka Trump kertoo, että syy päätökselle on hänen sitoutumisensa työhön, jota hän tekee isänsä hallituksessa. Trump toimii Valkoisen talon neuvonantajana. 

– 17 Washingtonissa vietetyn kuukauden jälkeen en tiedä milloin tai tulenko ikinä palaamaan takaisin liike-elämään. Mutta tiedän, että keskittymiseni lähitulevaisuudessa menee täysin Washingtonissa tekemääni työhön, joten tämän päätöksen tekeminen nyt on ainut reilu lopputulos tiimilleni ja yhteistyökumppaneilleni. 

Ivanka Trumpin tiedottaja kertoo, että yrityksen sulkeminen alkaa välittömästi. Brändin lisenssejä ei uusita ja sen 18 työntekijää lopettavat työsuhteensa lähiviikkojen aikana. Olemassa olevat tuotteet myydään loppuun, mutta uutuuksia ei ensi keväänä nähdä.

Ilmoitus tehtiin vain vähän aikaa sen jälkeen, kun Trumpin hallitus uhkasi kärjistää kauppakiistansa Kiinan kanssa. Monet Ivanka Trumpin brändin vaatteet valmistetaan Kiinassa. 

Vaatteet ovat yksi tuontituote, johon Valkoisen talon mukaan tulisi kohdistumaan jo syyskuusta asti uudenlaisia tullimaksuja. Ivanka Trumpin brändin toimitusjohtajan Abigail Klemin mukaan tällä asialla ei ollut vaikutusta yrityksen lopettamispäätökseen.

Presidentti Trumpin perheenjäsenet ovat joutuneet jatkuvan kritiikin kohteeksi hänen virkaanastumisestaan asti. Perheenjäseniä on syytetty muun muassa omien kiinnostuksenkohteidensa promotoimisesta presidentin asemaa hyväksikäyttämällä. 

Ivanka Trump, joka on joutunut varsin paljon kyseisen kritiikin kohteeksi, luopui viime vuonna yrityksensä päivittäisen toiminnan valvomisesta. Presidentti Trumpin vastustajat kuuluttivat kuitenkin hänen tuotteidensa boikottien perään ja useat suuret tavaratalot poistivat hänen tuotteensa valikoimistaan.

Ivanka Trumpin puolustajien mukaan naisen kohtaama kritiikki ja kohtelu on epäreilua ja jopa seksististä. Trumpin kriitikoiden mukaan hänen roolinsa isänsä neuvonantajana on tekijä, joka on asettanut hänet tähän tilanteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat