Muodin huipulle -voittaja Katri Niskanen: Löydä oma juhlatyylisi!

Suomen ensimmäisen Muodin huipulle -ohjelman voittaja Katri Niskanen, 25, kipusi tositelevisio-ohjelmasta oikeaksi muotialan ammattilaiseksi. Pikkujoulujuhlien aikakauden alla naisellisiin ja juhlallisiin asuihin erikoistuneen Niskasen vinkit pukeutumiseen saattavat tulla tarpeen!

Vaatesuunnittelija Katri Niskanen, 25, kipusi muotimaailman suosioon voitettuaan Suomen Muodin huipulle -ohjelman ensimmäisen kauden. Niskasen elämässä on tapahtunut paljon voiton jälkeen ja kiireestä on tullut arkinen käsite.

Nuori nainen avasi puolitoista vuotta sitten oman Punavuoressa, design-henkisten kauppojen suositulla alueella sijaitsevan putiikkinsa ja menneet kuukaudet on kulutettu messuilla ja erilaisissa tapahtumissa kiertäen ja näytöksiä järjestäen. Tällä hetkellä Niskanen elää jo tulevaisuudessa vaatealan tyyliin ja suunnittelee syksyn 2012 mallistoaan.

Niskanen on onnellinen siitä, että suomalaiset ovat alkaneet pukeutua yhä uniikimmin. Yhä useampi haluaa oman näköisen vaatteen, jolla erottuu massasta. Vaatesuunnittelijalle tämä on onnenpotku, sillä myös asiakkaita löytyy.

– Vaatteeni haastavat käyttäjänsä. Käytän paljon läpikuultavia materiaaleja, jotka mahdollistavat kerrospukeutumisen. Kun ihmiset yhdistävät vaatteita eri tyyleihin, ne myös näyttävät päällä erilaisilta ja tuovat kantajan persoonaa esiin.

Rohkeasti juhlavaa

Jo nyt pelkkien suomalaisten pienten merkkien vaatevalikoima juhlapukujen suhteen on niin laaja, että jokaiselle löytyy jotain. Niskanen kuvailee itse tämän syksyn mallistoaan juhlavaksi, dramaattiseksi ja tummanpuhuvaksi, mutta pienellä yllätyksellisyydellä, joka syntyy esimerkiksi mustista paljeteista, kiiltävästä satiinista ja pitsistä.

– Mielestäni juhlaan pitäisi satsata jo juhlan järjestäjää kunnioittaakseen. Suomalaiset on rohkaistuneet juhlapukeutumisessaan, mutta saisivat rohkaistua vielä lisää. Ei tarvitse esimerkiksi miettiä, että onko joku cocktail-asu liian juhlava iltatilaisuuteen. Toivon, että yhä useampi yrittäisi löytää omaan tyyliinsä sopivan juhlapuvun niin, ettei näyttäisi juhla- ja arkitilanteissa aivan erilaiselta, vaan oma juttu säilyisi, Niskanen summaa.

Tämän hetken muotia miettiessään nainen kertoo, että pinnalla tuntuu olevan selkeät, mutta yllättävät asukokonaisuudet. Nainen mainitsee esimerkiksi väriblokkauksen.

– Jos päällä on jotain punaista, niin sitten kaikki muutkin vaatteet ovat punaista sukkahousuista lähtien. Tällainen tuo selkeyttä, hän selventää.

Kenkäfriikki

Niskanen kertoo oman tyylinsä muodostuvan luotettavista vaatekappaleista, joita voi käyttää töissä, mutta joista saa esimerkiksi vyöllä tai kenkiä vaihtamalla loihdittua iltatilaisuuteen sopivan.

– Puolijuhlavuus ja helppous ovat omalle tyylilleni tärkeitä.

Luottovaatteeksi nainen mainitsee arkensa pelastajan, omasta design by katri/n -mallistostaan löytyvän sifonkitopin, jota voi käyttää töissä, mutta trikoopaitaan tai toiseen sifonkipaitaan yhdistämällä siitä syntyy aivan uusi asukokonaisuus.

Niskanen tunnustautuu myös kenkäfriikiksi.

– Tykkään kengistä todella paljon ja innostun niistä helposti. Kotoakin niitä löytyy melkoinen määrä!

Uusia tuulia

Vaikka loppuvuosi onkin lähestyvien Linnan juhlien ja juuri avatun nettikaupan vuoksi kiireinen, on Niskasella kuitenkin ollut aikaa aloittaa jo ensi vuoden yhteistyökuviotaan, kotimaiselle 25-vuotiaalle Tazzialle suunnittelemaansa juhlamallistoa.

– Teen heille 80-luvun lopun ja 90-luvun alun inspiroiman mielettömän malliston. Se on törkeän makea!, nainen mehustelee.

Oman ensi syksyn mallistonsa hän paljastaa olevan arkisempi kuin esimerkiksi tänä vuonna.

– Ihmiset ovat kiinnostuneempia arkisemmista vaatteista, koska nykyään myös töihin ja arkeen halutaan satsata, eikä pukeutua ainoastaan juhliin hienosti.

Tutustu Helmen uuteen Merkintöjä muodista -blogiin!


MTV3/Helmi

Teksti: Jenni Junkala

Kuvat: Ville Paul Paasimaa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja