Mainos

Mukeja, kakkosta ja pöö - Näistä ilmiöistä vaalit muistetaan

Mistä nämä vaalit tullaan muistamaan vuosien päästä? Helppo vastaus on sanoa, että niiden voittajasta tietenkin.

Vaalihumusta nousi esiin kuitenkin perinteisiä ja ei-niin-perinteisiä ilmiöitä, joita MTV3:n vaalitoimitus on nyt koonnut yhteen.

Listaltamme puuttuu jotain tai olet toista mieltä? Kerro meille mikä vaaleista jäi parhaiten mieleen Twitterissä, kommentein alla tai MTV3 Uutisten FB-sivulla.

Väyryset-muki

Hittituote siivitti sitkeän konkarin taistelua tuottamalla keskustan kassaan jopa 400 000 euroa, kattaen puolet ensimmäisen kierroksen kampanjabudjetista. Muki oli omissa korkeuksissaan nykyaikaa edustavan iPhone-sovelluksen rinnalla.

Kakkonen on ykkönen

Sarjakuvataiteilija Pertti Jarla antoi tukensa Pekka Haavistolle tyylistään tinkimättä. Hetken aikaa moni äänestäjä ajatteli, mitä mieltä tästä pitäisi olla? Saako tälle nauraa?

Pahvi-Sauli

Jo aikaisemmissa vaaleissa esittäytynyt väsymätön ehdokas seikkaili ympäri Suomea. Kokoomuksen kansanedustajien saattaman hahmon pakkaskestävyyskin oli omaa luokkaansa.

"Pöö"

Paavo Lipponen käänsi tällä kertaa jyrähtämisensä leikittelevään muotoon tv-mainoksessa. Tämä sanoma oli kiteytettävissä vaikkapa Twitter-viestiin jopa useampaan kertaan.

Ultra Bra

Suosikkiyhtyeen yllättävä paluu oli julkkistukijasodan suurin yksittäinen hyökkäys. Niinistön odotettu vastaisku oli niin kova, että sivulliseksi uhriksi uhkasi tulla Suomen suosituimpiin rock-yhtyeisiin lukeutuva Apulanta.

Gallupit

Luvut epävarmoilla vai ilman? Vaalirauhaa vai yleisön kiinnostuksen palvelemista? Taktikointia? Niin äänestäjien kuin asiantuntijoidenkin mukaan näiden vaalien kannatuskyselyiden käsittelystä jäi jotain hampaankoloon.

Puolisot

Jenni ja Antonio. Piti sitä sitten paheksuttavan tarpeettomana tai aiheellisesti kiinnostavana ilmiönä, puolisot olivat yhä näkyvämpi osa kampanjoita. Enää puuttui sympatiaa ja myötähäpeää herättävä Tuttu Juttu -show.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.