Muffineja moneen makuun

Muffinien leivonta on helppoa ja yksinkertaista, yhdistät vain ainekset ja jaat taikinan vuokiin. Koristelemalla ja kuorruttamalla muffinit saat cupcake-tyyppisiä upeita leivonnaisia.

Pehmeään ja löysähköön muffinitaikinaan sopiva parhaiten tavalliset paperivuoat, mutta laita aina 2 paperivuokaa päällekkäin.

Tiesitkö muuten, että monilla Yhdysvaltojen osavaltioilla on oma nimikkomuffini? New Yorkin maku on omena ja Washingtonin mustikka.

Muffinien perusohje

Tämän ohjeen ainekset vain sekoitetaan keskenään, ensin kuivat aineet ja sitten kosteat. Ohjeen appelsiinimehua vaihtamalla saat kätevästi erilaisia muffineita. Ohjeeseen voi käyttää myös hiivaleipäjauhoja tai tummempia täysjyväisiä graham- tai ruisjauhoja.

Noin 20 kpl

3½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
2 kananmunaa
100 g juoksevaa margariinia (pullo)
1 dl appelsiinituoremehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

VINKKI: Valitse jokin alla olevista muffineista ja korvaa perusmuffinitaikinan 1 dl appelsiinituoremehua ohjeen alla olevilla aineilla.

Suklaamuffinit

1 dl vahvaa kahvia
3 rkl vahvaa kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata rouheena

Kirsikkamuffinit

1 dl säilykekirsikkatölkin lientä
noin 150 g säilykekirsikoita pilkottuina
1 dl kookoshiutaleita

Ananasmuffinit

1½ dl ananasmurskaa
1 dl mantelirouhetta

Sitruunarusinamuffinit

1 dl sitruunamehua
1 dl rusinoita

Vadelmakookosmuffinit

3 dl vadelmia
1 dl kookoshiutaleita

Lakritsimuffinit

1 dl appelsiinituoremehua
200 g tavallista lakritsia ohuina viipaleina

Mustikkamuffinit

3 dl mustikoita

Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Kuvat: Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat